Mohamed Bangura gjorde inte sin bästa match i kväll.
Mohamed Bangura gjorde inte sin bästa match i kväll. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN

Kelgrisen byttes ut - då buade publiken

"Det kom som en överraskning", säger Mohamed Bangura om bytet efter matchen.


SOLNA. Mohamed Bangura måste nog vara den ende i AIK som har imponerat ordentligt den senaste tiden. I kvällens tunga förlustmatch var han dock osynlig matchen igenom och blev till slut, till fansens stora besvikelse, utbytt med knappt tio minuter till fulltid.

Den hårt kritiserade tränaren Alex Miller förklarar bytet:

­- Vid den tidpunkten hade vi förlorat matchbilden till nummer åtta (Henrik Rydström), så därför kände vi att vi behövde ändra på matchbilden. Därför valde jag att ta in Catovic, säger skotten på presskonferensen efter matchen.

Besvikelsen bland stora delar av fansen visste inte inga gränser när nyförvärvet byttes ut och buade i förtvivlan åt Millers beslut. En supporter på Gnagarforum skriver bland annat att han ”tappade andan, bokstavligt talat, när Bangura byttes ut”.

"Blev förvånad"

Spelaren själv är dock inte särskilt upprörd. Snarare överraskad.

- Jag blev förvånad när jag blev utbytt, säger Bangura. Jag blev det eftersom jag kände att jag fortfarande hade en del att ge. Så det kom som en överraskning. Men det är okej. Jag är inte arg, sådan är fotbollen bara.

Förlusten innebär att AIK nu ligger på en trettondeplats, precis bakom Halmstad som i och med sin oavgjorda match mot Örebro gick om det krisdrabbade Solnalaget.

Kräftgången fortsätter alltså.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!