1 av 3
- Foto: Patric Söderström/SCANPIX
2 av 3
- Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
3 av 3
- Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Vem är säsongens bästa nyförvärv?

Mohamed Bangura, Moestafa El Kabir eller Alexander Gerndt?


De nominerade är:

Mohamed Bangura:

Född: Den 27:e juli 1989 i Freetown, Sierra Leone.

Tidigare klubbar: Inledde karriären i Kallon FC innan han värvades till Jonas Therns IFK Värnamo inför den här säsongen.

Nu: Anfallaren kom till AIK mitt under säsongen och tog laget och fansen med storm. En fantastisk spelare som ständigt är farligt framåt och som redan har hunnit sätta fyra baljor.

Moestafa El Kabir:

Född: Den 5:e oktober 1988 i Taqurit, Marocko.

Tidigare klubbar: Började i Blauw-Wit Amsterdam innan han lämnade för Ajax reservlag, Jong Ajax. Efter några säsonger kritande han på för Jong Feyenoord, men lämnade snabbt för FC Utrecht. Såldes till slut till NEC Nijmegen, men där lyckades han aldrig ta en plats.

Nu: Gick till Mjällby inför den här säsongen och har blivit en av laget allra viktigaste spelare. Åtta mål har han mäktat med och passat fram till två stycken.

Alexander Gerndt:

Född: Den 14:e juli 1986 i Visby.

Tidigare klubbar: Efter att ha skolats i Visby IF Gute lämnade Gerndt Gotland för Stockholm och AIK. Efter fem matcher lånades han dock ut till IK Sirius innan han till slut lämnade för Gefle IF.

Nu: Värvades till Helsingborg inför säsongen och har fullkomligt exploderat. Hans nio mål har gjort honom till lagets vassaste målskytt och en vital pjäs för tränaren Conny Karlsson.

Varje år dyker det upp spelare som gör det där lilla extra för sitt lag. Spelare som kommer in och dominerar direkt. Spelare som till och med de värsta rivalerna kan tänka sig ha i sitt lag.

Men vilket nyförvärv är det som har presterat allra bäst? Den frågan ställer sig Simon Leppämäki, som har nominerat tre fantastiska spelare, på sin blogg Simon Says.

Mohamed  Bangura:

"Mohamed Bangura, för att han har gått in och lyft hela AIK:s offensiv på egen hand. Han kom från division 1 och levererade D I R E K T. Här behövdes ingen smekmånad där han skulle anpassa sig till den nya tränaren, de nya medspelarna eller det nya spelsättet".

Moestafa El Kabir:

"21-årige Moestafa El Kabir, för att han i sina bästa stunder är en av allsvenskans allra bästa spelare.

Och visst är han en härlig profil på många sätt. Hans häftiga temperament tillför något som saknas i landet lagom. I NEC Nijmegen var han för fet och stökig, men i Allsvenskan är han alldeles perfekt".

Alexander Gerndt:

"Och Alexander Gerndt behöver väl ingen speciell motivering? Nu förtjänar ju inte HIF:s scouter en lika stor eloge som AIK:s eller Mjällbys, eftersom Gerndt redan hade leverat på allsvensk nivå.

Men han har hur som helst varit ett mycket lyckat nyförvärv för Helsingborg. Inför kvällens match – då han var avstängd – hade han ju gjort 9 av Helsingborg 9 senaste mål".

Vilken av dessa tre spelare tycker ni är bäst? Eller har ni något annat förslag som förtjänas kronas till säsongens bästa nyförvärv?

Bangura gör vackert mål mot BP

El Kabirs kanon mot MFF

Gerndt gör hattrick mot Gefle

AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!