"Hade gärna sett bättre siffror"

- 01/10/2010, 15:51 -
Det är mycket som står på spel - men trots det är intresset från publiken svalt.
1 av 3

Det är mycket som står på spel - men trots det är intresset från publiken svalt.

Tommy Pedersen/SCANPIX

AIK har mycket att förlora.
2 av 3

AIK har mycket att förlora.

Sören Andersson/SCANPIX

Djurgåden sitter dock säkert på en sjundeplats.
3 av 3

Djurgåden sitter dock säkert på en sjundeplats.

Tomas Oneborg/SCANPIX

Svalt publikintresse inför Stockholmsderbyt.

STOCKHOLM. Det stundar ett ångestderby för AIK:s del på Råsunda mot ärkerivalen Djurgården på söndag. Solnalaget har kniven på strupen och ligger för stunden på kvalplats, oroväckande nära spel i Superettan nästa säsong. Varje poäng laget kan ta framöver är därför av största betydelse för deras existens i Allsvenskan.

Djurgården däremot ligger tryggt till i tabellen och behöver inte vara oroliga för bottenstriden som det ser ut för tillfället, men spelarnas motivation verkar det inte vara något fel på.

– Jag är alltid oerhört laddad inför derbyn, säger mittfältaren Philip Hellquist till klubbens hemsida.

"Folk har blivit för bekväma"

Supportrarna verkar däremot svårflörtade. Hittills har bara strax över 10 000 biljetter sålts till matchen och Djurgårdens biljettansvarige, Tomas af Geijerstam, är besviken så långt.

– Vi har sålt 12 000 biljetter. Vi hade gärna sett bättre siffror, det är lite tråkigt, säger han till Aftonbladet.

Djurgårdssektionen ligger dock i förarsätet då de i nuläget har sålt runt 2 100 biljetter till södra läktaren medan AIK ligger på cirka 1 500, räknat till klockan nio i morse.

Är det allt bråk och stök runt matcherna som gör att folk inte vill se fotboll eller är det ishockeyns formtopp i Stockholm som är? Folk har olika åsikter vilket syns tydligt på olika diskussionsforum för supportrar.

– Jag tror inte alls att (den gräsligt låga) publiksiffran har med våld och hat att göra. Folk har blivit för bekväma. Går det inte tillräckligt bra (guldstrid) så väljer folk att se matchen på tv, käka chips och sitta på Facebook och lalla, skriver nicket _Nathalie_ Svenskafans.com.

AIK:s förra derbytifo