Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fansens dom: "Du är välkommen tillbaka"

- 07/10/2010, 08:52 -
Mikael Stahre firar guldet tillsammans med Björn Wesström.
1 av 3

Mikael Stahre firar guldet tillsammans med Björn Wesström.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Stahre skriker under matchen mot Örebro.
2 av 3

Stahre skriker under matchen mot Örebro.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX /

Stahre tillsammans med truppen.
3 av 3

Stahre tillsammans med truppen.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Mikael Stahre sitter löst nere i Grekland. Panionios ligger näst sist i den grekiska högstadivisionen och mycket talar för att han kan få sparken inom kort. Då väljer AIK-fansen att vädra sina åsikter om en eventuell comeback för guldtränaren.

STOCKHOLM. Mikael Stahres karriär inom den europeiska proffsfotbollen kan få ett tidigt slut. AIK:s förre guldtränare ryktas nu kunna förlora jobbet som manager för Panionios på grund av uteblivna resultat. AIK-fansen ser gärna en comeback av mannen som förde klubben till SM-guldet 2009.

"Jag vet att Micke trivs i Aten och önskar honom allt gott, men i min bok är han välkommen tillbaka. Och borde i sådana fall få ta med sig Bojan Djordjic och Martin Mutumba tillbaka. Det skulle bli ett revanschens år." skriver Joakim Hall, Nyheter24:s AIK-bloggare.

När flytten från Solnalaget blev klart uttryckte Stahre en ambition om att få återvända. Att få komma tillbaka till den klubb han älskar och stöttat sedan barnsben.

– Min amibition är att komma tillbaka till AIK – om jag är välkommen, sade han när han lämnade.

"Vem minns vilka som tränat Djurgården och Hammarby? Så fort man gjort det faller man i glömska. Enda undantaget är väl Zoran Lukic, men han är rätt ointressant i dag.", fortsätter Hall i sin hyllning till guldtränaren.

Nuvarande tränaren för Gnaget - Alexander Miller - tog över laget i juni. Skotten inledde sin sejour i Solna med seger över Malmö och Miller ledde AIK till sammanlagt tio poäng på de inledande fem matcherna. Efter det påbörjades förfallet.

Sedan den 14:e augusti har AIK tagit endast tre poäng i allsvenskan. Laget parkerar nu kvalplats med endast en poäng ned till jumboplatsen och spel i superettan, detta har fått AIK-fansen att drömma sig tillbaka till svurna tider.

– Jag är en AIK-person och en produkt av AIK:s verksamhet. Jag var har varit i AIK i tolv år. Och det var otroligt emotionellt när jag fattade beslutet att lämna, sade Stahre dagen då det blev klart för Panionios.