Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Fansens dom: "Du är välkommen tillbaka"

Mikael Stahre firar guldet tillsammans med Björn Wesström.
1 av 3

Mikael Stahre firar guldet tillsammans med Björn Wesström.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Stahre skriker under matchen mot Örebro.
2 av 3

Stahre skriker under matchen mot Örebro.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX /

Stahre tillsammans med truppen.
3 av 3

Stahre tillsammans med truppen.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Sport | 07/10/2010 08:52

Mikael Stahre sitter löst nere i Grekland. Panionios ligger näst sist i den grekiska högstadivisionen och mycket talar för att han kan få sparken inom kort. Då väljer AIK-fansen att vädra sina åsikter om en eventuell comeback för guldtränaren.

STOCKHOLM. Mikael Stahres karriär inom den europeiska proffsfotbollen kan få ett tidigt slut. AIK:s förre guldtränare ryktas nu kunna förlora jobbet som manager för Panionios på grund av uteblivna resultat. AIK-fansen ser gärna en comeback av mannen som förde klubben till SM-guldet 2009.

"Jag vet att Micke trivs i Aten och önskar honom allt gott, men i min bok är han välkommen tillbaka. Och borde i sådana fall få ta med sig Bojan Djordjic och Martin Mutumba tillbaka. Det skulle bli ett revanschens år." skriver Joakim Hall, Nyheter24:s AIK-bloggare.

När flytten från Solnalaget blev klart uttryckte Stahre en ambition om att få återvända. Att få komma tillbaka till den klubb han älskar och stöttat sedan barnsben.

– Min amibition är att komma tillbaka till AIK – om jag är välkommen, sade han när han lämnade.

"Vem minns vilka som tränat Djurgården och Hammarby? Så fort man gjort det faller man i glömska. Enda undantaget är väl Zoran Lukic, men han är rätt ointressant i dag.", fortsätter Hall i sin hyllning till guldtränaren.

Nuvarande tränaren för Gnaget - Alexander Miller - tog över laget i juni. Skotten inledde sin sejour i Solna med seger över Malmö och Miller ledde AIK till sammanlagt tio poäng på de inledande fem matcherna. Efter det påbörjades förfallet.

Sedan den 14:e augusti har AIK tagit endast tre poäng i allsvenskan. Laget parkerar nu kvalplats med endast en poäng ned till jumboplatsen och spel i superettan, detta har fått AIK-fansen att drömma sig tillbaka till svurna tider.

– Jag är en AIK-person och en produkt av AIK:s verksamhet. Jag var har varit i AIK i tolv år. Och det var otroligt emotionellt när jag fattade beslutet att lämna, sade Stahre dagen då det blev klart för Panionios.