Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Idiotbeteende att kasta smällare på Sandberg”

Hankins går till attack mot fansen.
1 av 2

Hankins går till attack mot fansen.

FAKISMIL

Bloggaren vill inte se klacken kasta smällare.
2 av 2

Bloggaren vill inte se klacken kasta smällare.

Patric Söderström/SCANPIX

Sport | 11/10/2010 09:03

Nyheter24:s IFK Göteborg-bloggare går till hård attack mot de egna fansen.

GÖTEBORG. Det var i samband med den oavgjorda matchen mot Elfsborg som flera supportrar i IFK Göteborgs klack kastade in smällare vid en frispark på den egna målvakten. Markus Sandberg blev så ställd att den talangfulle målvakten inte lyckades rädda frisparken.

Markus Hankins, som bloggar om IFK Göteborg här på Nyheter24, går till en våldsam attack på personerna som kastade in smällarna.

– Idiotbeteende som uppmärksammades i Borås, när folk slänger så kallade bangers, vilket egentligen bara är smällare, på vår egen målvakt och våra fans i klacken är fruktansvärt jävla korkat, säger han i ett inlägg i sin blogg.

Han fortsätter:

– Att man slänger smällare på sin egen målvakt i Borås precis innan en frispark. Han blir distraherad och vi får ett mål emot oss, vad fan har det nyttjat då?

”Bollen var hård, gick lågt och rullade som i slow motion rakt in i öppet mål till vänster om en förvånad Markus Sandberg i IFK Göteborgs mål.”, skriver Elfsborg på sin hemsida.

Trots att supportrarna kastade in smällarna så fick Göteborgslaget med sig en poäng från toppmötet efter att Tobias Hysén gjort Blåvitts mål. Nu uppmanar bloggaren fansen till att sluta samman och se till så att den sortens pyroteknik försvinner från de allsvenska arenorna.

– Jag hoppas det finns fler där ute som rycker tag i sin polare eller vem som helst som är andra Blåvitare bredvid dig. Det spelar ingen roll vilket lag man håller på – det är ett beteende som inte är okej.

– Det är bara löjligt. Ni kommer tycka ni är skitlöjliga och skämmas för ert beteende när ni blir äldre förhoppningsvis, för om ni inte gör det, då är det något fel på er, avslutar han.

Se bloggaren gå till attack mot fansen