Bloggaren vill inte se klacken kasta smällare.
Bloggaren vill inte se klacken kasta smällare. - Foto: Patric Söderström/SCANPIX

”Idiotbeteende att kasta smällare på Sandberg”

Nyheter24:s IFK Göteborg-bloggare går till hård attack mot de egna fansen.


Konstiga beteende från målvakter:

Under 2007 filmade Dida efter att en huligan sprungit in planen och knappt rört brasilianaren. Stjärnmålvakten filmade och lekte döende svanen. Något som belönades med 150 000 i böter samt två matchers avstängning.

Pa Dembo Touray, i Djurgården, har varit på tapeten mycket den här säsongen. Den långe målvakten hånade IFK Göteborgs fans genom att springa fram till klacken och fira rejält.

Vid det senaste Stockholmsderbyt ska målvakten ha hyschat åt AIK-fansen efter 1-1-reduceringen.

GÖTEBORG. Det var i samband med den oavgjorda matchen mot Elfsborg som flera supportrar i IFK Göteborgs klack kastade in smällare vid en frispark på den egna målvakten. Markus Sandberg blev så ställd att den talangfulle målvakten inte lyckades rädda frisparken.

Markus Hankins, som bloggar om IFK Göteborg här på Nyheter24, går till en våldsam attack på personerna som kastade in smällarna.

– Idiotbeteende som uppmärksammades i Borås, när folk slänger så kallade bangers, vilket egentligen bara är smällare, på vår egen målvakt och våra fans i klacken är fruktansvärt jävla korkat, säger han i ett inlägg i sin blogg.

Han fortsätter:

– Att man slänger smällare på sin egen målvakt i Borås precis innan en frispark. Han blir distraherad och vi får ett mål emot oss, vad fan har det nyttjat då?

”Bollen var hård, gick lågt och rullade som i slow motion rakt in i öppet mål till vänster om en förvånad Markus Sandberg i IFK Göteborgs mål.”, skriver Elfsborg på sin hemsida.

Trots att supportrarna kastade in smällarna så fick Göteborgslaget med sig en poäng från toppmötet efter att Tobias Hysén gjort Blåvitts mål. Nu uppmanar bloggaren fansen till att sluta samman och se till så att den sortens pyroteknik försvinner från de allsvenska arenorna.

– Jag hoppas det finns fler där ute som rycker tag i sin polare eller vem som helst som är andra Blåvitare bredvid dig. Det spelar ingen roll vilket lag man håller på – det är ett beteende som inte är okej.

– Det är bara löjligt. Ni kommer tycka ni är skitlöjliga och skämmas för ert beteende när ni blir äldre förhoppningsvis, för om ni inte gör det, då är det något fel på er, avslutar han.

Se bloggaren gå till attack mot fansen

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.