Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"IFK borde inte värva under vintern"

Om stjärnor som Tobias Hysén lämnar, då borde IFK värva.
1 av 4

Om stjärnor som Tobias Hysén lämnar, då borde IFK värva.

ADAM IHSE/SCANPIX

IFK Göteborg borde inte värva spelare den här vintern.
2 av 4

IFK Göteborg borde inte värva spelare den här vintern.

LEIF R JANSSON/SCANPIX

Men inte annars.
3 av 4

Men inte annars.

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

4 av 4

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Sport | 12/10/2010 16:17

Silly season närmar sig med stormsteg. Men IFK Göteborg borde hålla sig lugn.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har gått från att vara en guldkandidat till att vara ett mittenlag i Allsvenskan. Säsongen har knappast varit den bästa och en nytändning behövs verkligen inför nästa år.

Transferfönstret öppnar snart. Men svaret på problemen är inte värvningar.

– Man blir ganska glupsk som supporter under silly season. Man vill gärna att sin klubb ska vara aktiv och agera. Man blir nästan irriterad för att de inte är ute och hugger på de där speciella spelarna, de där hemvändande proffsen eller de där supertalangerna som alla andra lag är intresserade av, säger IFK-supportern Markus Hankins på sin blogg, Frankie's GBG.

Han fortsätter:

– Men i många fall, inte alla lag men i alla fall i IFK Göteborg i nuläget, så har truppen så mycket mer att ge. Det finns så mycket mer att ta ut från den där truppen än vad de för närvarande har fått ut.

Det enda som borde få klubben att gå ut och värva spelare när tranferfönstret öppnar i januari, vore om lagets stjärnor, spelare såsom Tobias Hysén eller Ragnar Sigurðsson, lämnade.

– Då hamnar man i en annan situation. Då kanske man måste vara aktiv på ett annat sätt. Men det är inte alltid bättre att roffa åt sig och köpa nytt. Ibland kanske man ska tänka sig för innan man agerar och helt enkelt förvalta vad man har, avslutar Hankins.

Drugge ett namn för IFK?

En spelare som har ryktats vara på väg in är den 27-årige Andreas Drugge, som har spelat bra i Trelleborg. Men det är knappast en spelare som alla IFK:are vill se i sitt lag till nästa säsong.

"Jag fattar faaan inte vad vi ska göra med Drugge. Ok, om vi inte hade Jakob (Johansson) och (Alexander) Faltsetasi truppen så kanske en utfyllningsplats skulle vara ledig men nu blir det bara fler och fler medelmåttor...", skriver en upprörd supporter på BaraBen.com.

En annan fyller på:

"Funderade om inte Drugge skulle vara en bra värvning men har faktiskt svängt. Anledningen är just ambitionerna, hellre lyfta upp egna än värva spelare som kanske platsar ibland… Värvningar ska gå rakt in i laget", skriver J Fante.

"Tobbe" förlänger med IFK