Om stjärnor som Tobias Hysén lämnar, då borde IFK värva.
1 av 4
Om stjärnor som Tobias Hysén lämnar, då borde IFK värva. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
IFK Göteborg borde inte värva spelare den här vintern.
2 av 4
IFK Göteborg borde inte värva spelare den här vintern. - Foto: LEIF R JANSSON/SCANPIX
Men inte annars.
3 av 4
Men inte annars. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
4 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

"IFK borde inte värva under vintern"

Silly season närmar sig med stormsteg. Men IFK Göteborg borde hålla sig lugn.


IFK:s mediokra säsong

Förra säsongen var man så nära i både Allsvenskan och den svenska cupen. Men vid båda gångerna blev AIK numret för stort och göteborgarna fick nöja sig med att komma tvåa - två gånger.

Den här säsongen skulle man ta revansch. Men sanningen är att det snarare bara har gått sämre, betydligt mycket sämre. Med 26 spelade omgångar har IFK skrapat ihop 36 poäng och ligger på en sjätteplats precis bakom Djurgården. Efter endast nio segrar, lika många förluster samt åtta kryss har IFK lämnat fansen med mycket att önska.

Desto bättre gick det inte i cupen. I den fjärde omgången, när IFK tog emot Kalmar FF, åkte de på en 2-3-förlust och där tog resan slut.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har gått från att vara en guldkandidat till att vara ett mittenlag i Allsvenskan. Säsongen har knappast varit den bästa och en nytändning behövs verkligen inför nästa år.

Transferfönstret öppnar snart. Men svaret på problemen är inte värvningar.

– Man blir ganska glupsk som supporter under silly season. Man vill gärna att sin klubb ska vara aktiv och agera. Man blir nästan irriterad för att de inte är ute och hugger på de där speciella spelarna, de där hemvändande proffsen eller de där supertalangerna som alla andra lag är intresserade av, säger IFK-supportern Markus Hankins på sin blogg, Frankie's GBG.

Han fortsätter:

– Men i många fall, inte alla lag men i alla fall i IFK Göteborg i nuläget, så har truppen så mycket mer att ge. Det finns så mycket mer att ta ut från den där truppen än vad de för närvarande har fått ut.

Det enda som borde få klubben att gå ut och värva spelare när tranferfönstret öppnar i januari, vore om lagets stjärnor, spelare såsom Tobias Hysén eller Ragnar Sigurðsson, lämnade.

– Då hamnar man i en annan situation. Då kanske man måste vara aktiv på ett annat sätt. Men det är inte alltid bättre att roffa åt sig och köpa nytt. Ibland kanske man ska tänka sig för innan man agerar och helt enkelt förvalta vad man har, avslutar Hankins.

Drugge ett namn för IFK?

En spelare som har ryktats vara på väg in är den 27-årige Andreas Drugge, som har spelat bra i Trelleborg. Men det är knappast en spelare som alla IFK:are vill se i sitt lag till nästa säsong.

"Jag fattar faaan inte vad vi ska göra med Drugge. Ok, om vi inte hade Jakob (Johansson) och (Alexander) Faltsetasi truppen så kanske en utfyllningsplats skulle vara ledig men nu blir det bara fler och fler medelmåttor...", skriver en upprörd supporter på BaraBen.com.

En annan fyller på:

"Funderade om inte Drugge skulle vara en bra värvning men har faktiskt svängt. Anledningen är just ambitionerna, hellre lyfta upp egna än värva spelare som kanske platsar ibland… Värvningar ska gå rakt in i laget", skriver J Fante.

"Tobbe" förlänger med IFK

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.