Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK förlorade arenafrågan

Kopparvallen.
1 av 1

Kopparvallen.

Stefan Jerrevång / SCANPIX

Sport | 15/10/2010 18:15

AIK spelar borta mot Åtvidaberg i årets sista match i allsvenskan. En match som kan avgöra framtiden för bägge klubbarna. På tapetern var länge frågan om var matchen skulle spelas - nu får Åtvidaberg rätt.

ÅTVIDABERG. Matchen mellan Åtvidaberg och AIK kommer att ske på Kopparvallen. Något AIK under en längre tid varit kritiska mot, mest på grund av säkerhetsskäl - samtidigt som Åtvidaberg har hävdat att de skulle förlora fördelen med hemmaplan om matchen flyttades till Norrköping.

"AIK kommer att få stöd av sina fans samtidigt som vi kan ge vårt lag stöd på samma villkor. Som alltid så finns det två sidor." skriver Nyheter24:s Åtvidabergsbloggare Almer Ljutika. "Vad jag vet så har Åtvidaberg uppfylld alla krav som polisen ställt på klubben."

Fotbollskanalens bloggare Patrick Ekwall har uttalat sig kritiskt mot förslaget att byta arena och menar att "det har gått för långt när en allsvensk fotbollsmatch kan tvinga ett hemmalag byta arena och stad av säkerhetsskäl."

Samtidigt reagerar andra fans i frågan. Bland annat Hammarby-skribenten Gustav Gelin reagerar på TV-stjärnans utspel och hävdar att "om Ekwall – och övriga kanske femtio heltidsanställda fotbollsjournalister i Sverige –  i stället lyssnade på vad vi supportrar faktiskt säger så kanske diskussionen skulle bli aningen mer nyanserad och framåtskridande?"

Matchen på Kopparvallen kan bli direkt avgörande för båda lagen i slaget om kontraktet.

"För oss supportar var allt annat än spel på Kopparvallen uteslutet. Beslutet är mycket bra tycker jag, eftersom Allsvenskans bottenstrid kommer att avgöras på rättvist sätt." avslutar Ljutika.

Se Nyheter24:s Åtvidabergsbloggare Almer Ljutikas ÅIF-program.