Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mendes drömmålade mot serieledaren

Mendes slog till med ett riktigt drömmål.

Mendes slog till med ett riktigt drömmål.

Paul Madej/SCANPIX

Sport | 18/10/2010 21:18

Daniel Mendes såg till så att guldstriden lever igen efter att ha avgjort mot Malmö.

MALMÖ. Den förre AIK-spelaren hade ett bra läge att ge bortalaget ledningen redan efter 25 minuter. Brassen kom fri men Johan Dahlin lyckades rädda skottet.

Den vindsnabbe Daniel Larsson rann igenom Kalmars försvar men avslutet gick precis över ribban. Efter det började serieledaren att pumpa på och hade två riktigt bra lägen. Guillermo Molins sköt ett skott som gick längs med mållinjen och Wilton Figuerdo avlossade bössan och fick på ett tungt skott som Kalmar-målvakten Etrit Berischa räddade.

Med fem minuter kvar av matchen slog Daniel Mendes till. 29-åringen chippade hur kyligt som helst in matchens enda mål över Malmö-målvakten

I och med förlusten ligger både Helsingborg och Malmö på samma antal poäng.

– Vi leder fortfarande och ska jobba på och inte bli alltför besvikna. Vi kommer inte upp i den standard vi normalt har. Vi vill inte släppa bollen lika fort som vi brukar, säger Malmö-trönaren Roland Nilsson till Canal Plus.

Mendes avgjorde mot Helsingborg tidigare i år