Åbros VD: "Det är någonting som inte stämmer i AIK."
Åbros VD: "Det är någonting som inte stämmer i AIK." - Foto: Krister Larsson/SCANPIX

Sponsorn totalsågar AIK

Åbro är en av AIK:s huvudsponsorer. Nu talar dess VD ut om varför han satte press på klubben efter Dulee Johnson-skandalen och vad det egentligen är för fel i föreningen.


Från: "Kom och ta oss" - Till: "Kom och hjälp oss"

AIK:s säsong har varit allt annat än positiv. Efter fjolårets SM-guld har klubben förlorat fyra av sina bästa spelare efter att bland annat Bojan Djordjic och Martin Mutumba blivit tillsagda att lämna under sommaruppehållet då den nytillträdde tränaren Alex Miller valde att rensa i truppen.

Klubben befinner sig nu i ekonomisk kris och kan komma att behöva nyemissionera, något nu Henrik Dunge kritiserar hårt.

– AIK har dålig ekonomi. De tappar så mycket publik, och min bild är att de är riktigt illa ute och att det är jäkligt tufft eftersom man inte bromsat ekonomin tidigare, säger han till SvD.

STOCKHOLM. Henrik Dunge, VD för ölbryggeriet Åbro, väljer nu att öppet kritisera klubben han årligen sponsrar med fem miljoner kronor.

– AIK hade en slogan: Kom och ta oss. Nu är den: Kom och hjälp oss, säger han till Svenska Dagbladet.

Dunge har stöttat AIK i över 17 år och står inte enbart bakom klubben genom Åbros sponsoravtal, utan även genom ett personligt aktieinnehav.

– Det är styrelsens fel att säsongen gått så dåligt. Ledningen har varit för svaga och för otydliga gällande regler. Ta exemplet med Walid Atta, skulle han bli avstängd, eller skulle han spela? Hur svårt kan det vara att fatta ett sådant beslut?

Åbros VD menar vidare att det inte finns någon inom AIK-leden som kan föra klubben framåt, som kan peka med hela handen på vad som ska göras. Dessutom hävdar han att Alex Miller var helt fel för klubben.

– Jag tror inte att han stämmer överens med AIK:s kärnvärden.

– Hur det är möjligt? Jag har ställt samma fråga själv. Det är någonting som inte stämmer i AIK. Jag har försökt att fatta vem som bestämmer vad i AIK men det är svårt. Någonstans är det för lite ordning, avslutar Henrik Dunge till SvD.

Se Bojan Djordjics ödmjukhetsskola efter SM-guldet.

AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!