Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sponsorn totalsågar AIK

Åbros VD: "Det är någonting som inte stämmer i AIK."
1 av 1

Åbros VD: "Det är någonting som inte stämmer i AIK."

Krister Larsson/SCANPIX

Sport | 21/10/2010 11:57

Åbro är en av AIK:s huvudsponsorer. Nu talar dess VD ut om varför han satte press på klubben efter Dulee Johnson-skandalen och vad det egentligen är för fel i föreningen.

STOCKHOLM. Henrik Dunge, VD för ölbryggeriet Åbro, väljer nu att öppet kritisera klubben han årligen sponsrar med fem miljoner kronor.

AIK hade en slogan: Kom och ta oss. Nu är den: Kom och hjälp oss, säger han till Svenska Dagbladet.

Dunge har stöttat AIK i över 17 år och står inte enbart bakom klubben genom Åbros sponsoravtal, utan även genom ett personligt aktieinnehav.

– Det är styrelsens fel att säsongen gått så dåligt. Ledningen har varit för svaga och för otydliga gällande regler. Ta exemplet med Walid Atta, skulle han bli avstängd, eller skulle han spela? Hur svårt kan det vara att fatta ett sådant beslut?

Åbros VD menar vidare att det inte finns någon inom AIK-leden som kan föra klubben framåt, som kan peka med hela handen på vad som ska göras. Dessutom hävdar han att Alex Miller var helt fel för klubben.

– Jag tror inte att han stämmer överens med AIK:s kärnvärden.

– Hur det är möjligt? Jag har ställt samma fråga själv. Det är någonting som inte stämmer i AIK. Jag har försökt att fatta vem som bestämmer vad i AIK men det är svårt. Någonstans är det för lite ordning, avslutar Henrik Dunge till SvD.

Se Bojan Djordjics ödmjukhetsskola efter SM-guldet.