Mathias Ranégie sänkte Kalmar med sina två mål.
4 av 4
Mathias Ranégie sänkte Kalmar med sina två mål. - Foto: PAUL MADEJ/SCANPIX

Ranégie förstörde Kalmars avskedsmatch

Sista hemmamatchen för Kalmar FF på Fredriksskans - då förstörde Häckens Mathias Ranégie festen.

KALMAR. Det var den sista allsvenska matchen på Fredriksskans för Kalmar FF innan flytten till den nybyggda arenan och meningen var att avskedsmatchen mot Häcken skulle få ett lyckligt slut.

Ett tidigt ledningsmål genom Johan Bertilsson fick de in. Sedan slutade Kalmar att spela helt och hållet och släppte in Häcken mer än vad de klarade av.

I den 34:e minuten började den allt annat än trevliga resan. Mittbacken Ludvig Öhman, som dessutom gjorde sin första match från start, satte olyckligt in bollen bakom sin egen målvakt och med 20 minuter kvar av mötet skulle skyttekungen Mathias Ranégie stega fram.

Inom loppet av nio minuter gjorde den långe anfallaren både 2-1 och 3-1 till gästerna, som därmed förstörde festen.