Fansen: ”Absolut inte Lagerbäck”

- 04/11/2010, 18:32 -

SEGUN OGUNFEYITIMI/SCANPIX

Blåvitts supportrar vill ha en ny tränare – men inte den förre förbundskaptenen.

GÖTEBORG. Sedan Lars Lagerbäck slutade som förbundskapten för Nigeria har han varit arbetslös. Det kan snart komma att ändras eftersom IFK Göteborg är intresserade av den förre svenske förbundskaptenen.

– Jo, jag är beredd att lyssna om det dyker upp en klubb, som jag sagt tidigare. Dyker det upp något intressant så ska jag definitivt lyssna, säger han till Expressen.

Nyheter24:s allsvenska bloggare Simon Leppämäki vill gärna se 62-åringen som tränare i Blåvitt nästa säsong.

”Sätt Lasse Lagos i en ren tränarroll. Ingen manager-roll alltså. Mild får sköta rekryteringen av spelare, medan Lasse sköter den taktiska biten. Han är som sagt en tränare som levererar resultat och som bygger ett lag ifrån ett stabilt försvarsspel. Det kan räcka långt i Allsvenskan”, skriver han.

Supportrarna däremot vill inte se honom sitta vid tränarbänken och har skrivit ett öppet brev till de ansvariga i klubben.

”Vår spelidé är förutsägbar och lättläst och Jonas Olsson och Stefan Rehn verkar sakna både ledaregenskaper och det strategiska och taktiska kunnade som krävs. De skall ha all heder av sitt arbete och för att de lotsat fram våra duktiga ungdomar, men nu är det dags att någon annan tar över. Men absolut inte Lars Lagerbäck!”, skriver de på Baraben.