Guldhjälte greps – misstänkt för misshandel

- 09/11/2010, 09:26 -
Alex Nilsson fick avsluta firandet vid 03.05.
1 av 2

Alex Nilsson fick avsluta firandet vid 03.05.

Andreas Hillergren/SCANPIX

2 av 2

Andreas Hillergren/SCANPIX

Supertalangen Alexander Nilsson greps bara timmar efter att SM-guldet bärgades.

MALMÖ. 18-åringen såg till att guldet hamnade i Malmö. ”Alex” gjorde bägge målen när Brommapojkarna besegrades tidigare i år. Under gårdagen kallades han till möte på Swedbank Stadion – för att han spenderade natten i arresten efter att ha blivit gripen på guldfesten. Det för att han hade hamnat i slagsmål med en taxichaufför, skriver Expressen.

Han var ju en av dem som hade fått lite väl mycket av det goda inne på Hipp! (nattklubb)”, skriver tubby på SvenskaFans.

Anfallaren, som gjorde debut i allsvenskan som 16-åringen, släpptes i går men är polisanmäld och misstänkt för misshandel.

– Det var när Hipp stängde, strax efter tre. Då skulle jag och min flickvän ta en taxi hem. Sen kommer jag och taxichauffören inte riktigt överens om priset, så vi började munhuggas där inne. Då sa jag väl något jävligt dumt som gjorde taxichauffören arg så han började knuffa mig ut från bilen, säger han till tidningen.

Han fortsätter:

– Jag hade ju bilbältet på mig så jag sa till honom att ta det lugnt, att jag skulle hoppa ur. Men efter ett tag hoppade han ur och gick runt på min sida och gick emot mig. Han knuffade på mig och jag försvarade mig själv.

18-åringen ska ha delat ut tre-fyra knytnävsslag i ansiktet på chaffisen. Slag som ska ha gett ”smärta och skada”. MFF-talangen ångrar sitt tilltag.

– Jag var såklart väldigt ångerfull. Det var väldigt tråkigt. Det var inte så jag hade tänkt sluta kvällen när man har vunnit ett SM-guld. Jag är väldigt ledsen och ångerfull. Det är tråkigt att det hände.

En skribent på SvenskaFans såg händelsen och beskriver den så här:

”Alex hoppar ur taxibilen på passagerarsidan. Taxichauffören hoppar ur bilen på förarsidan, springer runtom bilen och börjar knuffa på Alex. Handgemäng utbryter och de börjar båda veva mot varandra. Vem som delar ut det första slaget uppfattar jag inte. Klart är dock att det är taxichauffören som börjar knuffa på Alex som handlar i försvar.”, skriver skribenten på sajten.

Så här såg det för två år sedan