Alex Nilsson fick avsluta firandet vid 03.05.
1 av 2
Alex Nilsson fick avsluta firandet vid 03.05. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Guldhjälte greps – misstänkt för misshandel

Supertalangen Alexander Nilsson greps bara timmar efter att SM-guldet bärgades.


Alexander Nilsson:

Född: 23 oktober 1992

Då: Supertalangen gjorde debut redan som 16-åring i allsvenskan. Har sedan dess inte riktigt haft den utveckling som de flesta hade räknat med.

Nu: Hamnade i trubbel efter att ha slagit till en taxichaffis tre till fyra gånger i ansiktet. Är nu misstänkt för misshandel.

– Jag var såklart väldigt ångerfull, säger han.

MALMÖ. 18-åringen såg till att guldet hamnade i Malmö. ”Alex” gjorde bägge målen när Brommapojkarna besegrades tidigare i år. Under gårdagen kallades han till möte på Swedbank Stadion – för att han spenderade natten i arresten efter att ha blivit gripen på guldfesten. Det för att han hade hamnat i slagsmål med en taxichaufför, skriver Expressen.

Han var ju en av dem som hade fått lite väl mycket av det goda inne på Hipp! (nattklubb)”, skriver tubby på SvenskaFans.

Anfallaren, som gjorde debut i allsvenskan som 16-åringen, släpptes i går men är polisanmäld och misstänkt för misshandel.

– Det var när Hipp stängde, strax efter tre. Då skulle jag och min flickvän ta en taxi hem. Sen kommer jag och taxichauffören inte riktigt överens om priset, så vi började munhuggas där inne. Då sa jag väl något jävligt dumt som gjorde taxichauffören arg så han började knuffa mig ut från bilen, säger han till tidningen.

Han fortsätter:

– Jag hade ju bilbältet på mig så jag sa till honom att ta det lugnt, att jag skulle hoppa ur. Men efter ett tag hoppade han ur och gick runt på min sida och gick emot mig. Han knuffade på mig och jag försvarade mig själv.

18-åringen ska ha delat ut tre-fyra knytnävsslag i ansiktet på chaffisen. Slag som ska ha gett ”smärta och skada”. MFF-talangen ångrar sitt tilltag.

– Jag var såklart väldigt ångerfull. Det var väldigt tråkigt. Det var inte så jag hade tänkt sluta kvällen när man har vunnit ett SM-guld. Jag är väldigt ledsen och ångerfull. Det är tråkigt att det hände.

En skribent på SvenskaFans såg händelsen och beskriver den så här:

”Alex hoppar ur taxibilen på passagerarsidan. Taxichauffören hoppar ur bilen på förarsidan, springer runtom bilen och börjar knuffa på Alex. Handgemäng utbryter och de börjar båda veva mot varandra. Vem som delar ut det första slaget uppfattar jag inte. Klart är dock att det är taxichauffören som börjar knuffa på Alex som handlar i försvar.”, skriver skribenten på sajten.

Så här såg det för två år sedan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.