Tränaren har sagt upp sig.
1 av 3
Tränaren har sagt upp sig. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Alex Miller och AIK går skilda vägar.
2 av 3
Alex Miller och AIK går skilda vägar. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Det blev totalt 24 matcher med AIK.
3 av 3
Det blev totalt 24 matcher med AIK. - Foto: Björn Lindgren/SCANPIX

Fansens drömbesked: Miller avgår

Alex Miller lämnar AIK med omedelbar verkan - till väldigt många fans belåtenhet.


Alex Miller i AIK:

Alex Miller kontrakterades av AIK den 22:a juni och det skulle inte dröja särskilt länge innan han började skapa rubriker.

Inte minst efter incidenten med Martin Mutumba och Bojan Djordjic, som enligt spelarna skickades iväg. Tränaren hävdade dock bestämt att det var de som ville lämna laget.

Han har även varit väldigt hårt mot sina spelare. Han har bland annat kritiserat Flavio vid flera tillfällen och han var verkligen inte rädd för att säga vad han tyckte.

Nu har han alltså lämnat klubben.

SOLNA. Alex Miller har gjort sitt i AIK. I dag meddelade klubben i ett pressmedelande att den skotske tränaren lämnar gnaget med omedelbar verkan efter totalt 24 tävlingsmatcher.

- Jag vill tacka spelarna för deras professionella inställning och också supportrarna som gav laget ett bra stöd när vi behövde det som mest, säger Miller, som kom till AIK efter VM-uppehållet, till klubbens hemsida.

För fansen kommer uppsägningen som ett efterlängtat besked.

"We're having a party when Miller goes. På fredag blir det öl", skriver Burk-JanneAIK Fourm.

Lesra summerar beskedet med ett ord:

"U-N-D-E-R-B-A-R-T".

Ingen ersättare utsedd

AIK har nu inlett jakten på en ny tränare. Hittills har namn som Rickard Norling, Mikael Stahre och Stuart Baxter dykt upp - alla tre tränare som tidigare har lett AIK.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.