Lördag 16 Okt
Stockholm

Han kan bli IFK:s nye stjärnvärvning

Kan lämna Danmark - för IFK Göteborg.
1 av 2
Kan lämna Danmark - för IFK Göteborg. Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
2 av 2

NYHETER24 AVSLÖJAR: Förre landslagsbacken jagas av de mesta mästarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Peter Larsson:

Född: 30 april 1984 i Halmstad

Då: Började spela fotboll i IF Centern men hamnade i Halmstads ungdomslag 1999. Fyra år senare flyttades han upp i A-laget och debuterade i allsvenskan ett år senare. Var sedan kvar i klubben till 2008 då han blev såld till FCK.

Nu: Får inte mycket speltid i det danska laget och är nu klar för Helsingborg.

KÖPENHAMN. Peter Larsson kom till den danska storklubben under 2008 efter en succésäsong i Halmstad. Men på grund av en stressfraktur i foten har 26-åringen fått spendera den mesta av tiden vid sidan av planen.

Under hösten när FC Köpenhamn gjort succé i Champions League har han mestadels varit bänkad förutom ett kort inhopp mot Barcelona på Camp Nou. Det har fått 26-åringen att börja se sig om efter andra alternativ.

– Jag är öppen både för en uthyrning och att bli såld, men vi får se när vi kommer längre fram. Snart måste jag spela i A-laget. I vinter måste jag börja få speltid någonstans, har han sagt tidigare i år enligt Onside.

Jagas av Blåvitt

Eländet har fortsatt och speltiden har uteblivit. Nu kan Nyheter24 avslöja att spelaren jagas av IFK Göteborg. Enligt en källa med god insyn i klubben vill göteborgarna knyta till sig Larsson under vintersäsongen. Övergången är en del i IFK:s nya guldbygge. Men Larsson - som var aktuell för Lars Lagerbäcks EM-trupp 2008 - vill fortfarande ligga lågt med övergången.

– Jag har inte hört någonting om det. Egentligen har jag inga kommentarer utan vi får se efter den sista matchen på vintersäsongen, säger han till Nyheter24.

”Inte omöjligt att det händer något i vinter”

Larsson, som har dock ett kontrakt som sträcker sig till 2013 med succéklubben, men kan tänka sig att lämna Danmark.

– Ja, absolut jag behöver få speltid så det är inte helt omöjligt att det kommer att hända någonting i vinter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela