Fredag 16 Apr
Stockholm

”Verkligen bra att låta Jacobsson gå”

Jacobsson får sparken från Halmstad.
Jacobsson får sparken från Halmstad. Foto: Emil Malmberg/BILDBYRÅN

Fansen jublar efter att Halmstad beslutat sig för att sparka Lars Jacobsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lars Jacobsson:

Född: 1960 i Markaryd

50-åringen har tidigare tränat klubbar som Ängelholm och Öster innan han tog över huvudansvaret i Halmstad under förra året. Under hans första säsong klarade sig klubben knappt kvar i allsvenskan och ledningen har nu beslutat att sparka honom.

HALMSTAD. Hallandsklubben svarade för en svag säsong och slutade på en tolfte plats. Tränaren Lars Jacobsson har varit hårt kritiserad under säsongen av fansen – men har trots det fått sitta kvar på sin post – tills nu. Ledningen har nu agerat och bestämt sig för att sparka honom med omedelbar verkan, skriver de på sin hemsida.

– Det här är en del i förändringen av hela den sportsliga organisationen, där vi ansåg oss behöva en ny ansvarig som huvudtränare, fortsätter han och antyder att det i fortsättningen kan bli en organisation med en manager eller sportchef, säger ordföranden Ingemar Broström till Hallandsposten.

Jacobsson, som tog över som huvudansvarig i klubben under förra året efter Janne Andersson, kommer trots det att vara kvar i en annan roll.

– Men tanken är att Lasse Jacobsson kommer att vara kvar i klubben men i en annan befattning, säger Broström.

Fansen jublar efter beslutat att låta 50-åringen gå.

Jag tycker verkligen det är bra att man tar beslutet att låta Lasse gå!”, skriver en supporter på SvenskaFans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela