Jacobsson får sparken från Halmstad.
Jacobsson får sparken från Halmstad. - Foto: Emil Malmberg/BILDBYRÅN

”Verkligen bra att låta Jacobsson gå”

Fansen jublar efter att Halmstad beslutat sig för att sparka Lars Jacobsson.


Lars Jacobsson:

Född: 1960 i Markaryd

50-åringen har tidigare tränat klubbar som Ängelholm och Öster innan han tog över huvudansvaret i Halmstad under förra året. Under hans första säsong klarade sig klubben knappt kvar i allsvenskan och ledningen har nu beslutat att sparka honom.

HALMSTAD. Hallandsklubben svarade för en svag säsong och slutade på en tolfte plats. Tränaren Lars Jacobsson har varit hårt kritiserad under säsongen av fansen – men har trots det fått sitta kvar på sin post – tills nu. Ledningen har nu agerat och bestämt sig för att sparka honom med omedelbar verkan, skriver de på sin hemsida.

– Det här är en del i förändringen av hela den sportsliga organisationen, där vi ansåg oss behöva en ny ansvarig som huvudtränare, fortsätter han och antyder att det i fortsättningen kan bli en organisation med en manager eller sportchef, säger ordföranden Ingemar Broström till Hallandsposten.

Jacobsson, som tog över som huvudansvarig i klubben under förra året efter Janne Andersson, kommer trots det att vara kvar i en annan roll.

– Men tanken är att Lasse Jacobsson kommer att vara kvar i klubben men i en annan befattning, säger Broström.

Fansen jublar efter beslutat att låta 50-åringen gå.

Jag tycker verkligen det är bra att man tar beslutet att låta Lasse gå!”, skriver en supporter på SvenskaFans.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.