Linderoth ser ut att hamna i Elfsborg
1 av 2
Linderoth ser ut att hamna i Elfsborg - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
2 av 2
- Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Linderoth på väg att hamna i Elfsborg

”Jag har fått en förfrågan från Elfsborg och det är intressant”, säger Linderoth.


Tobias Linderoth:

Född: 21 april 1979 i Marseille, Frankrike.

Då: Har haft väldigt mycket skadeproblem i sin karriär och tvingades därför lägga av tidigare i år.

Nu: Trots att 31-åringen inte har varit på planen på väldigt länge kan han komma att dyka upp där. Den förre mittfältaren är aktuell som både spelare och tränare för Elfsborg.

BORÅS. Ända sedan Tobias Linderoth, 31, lämnade den turkiska jätteklubben Galatasaray i början på 2010 har ständiga rykten florerat om en allsvensk comeback i Elfsborg för den landslagsmeriterade mittfältaren.

Ryktena har aldrig blivit mer än just rykten och efter att 31-åringen i november meddelade att han ville lägga skorna på hyllan har det istället handlat om en framtida tränarkarriär i klubben.

När Nyheter24 ringde upp Elfsborgs sportchef, Mathias Svensson, 36, för en kommentar verkade den gamle anfallaren dock inte helt utesluta en framtid även på fotbollsplanen för Linderoth.

- Den dagen han bestämmer att spelarkarriären är slut så är det klart att han är väldigt intressant för klubben även på andra plan, säger han.

Så det finns fortfarande diskussioner om att han ska spela för klubben?

- Det ligger på honom, han får svara på vad han vill göra.

Ser ni Linderoth som ett framtida tränarnamn?

- Jag kan tyvärr inte snacka om en tränarkarriär i dag ifall Linderoth skulle ha planer på att sätta på sig fotbollsskorna igen. Vi får ta ett beslut den dagen han känner att han är säker på vad han vill göra. Bollen ligger hos Tobias.

Den förre landslagsspelaren dementerar inte heller en framtid varken på fotbollsplanen eller vid sidan om, trots att han tidigare i år deklarerat att han ska sluta som fotbollsspelare.

- Jag har fått en förfrågan från Elfsborg och det är intressant. Det måste passa bra in med familjelivet som väntar tillökning och klubben verkar villig att lösa de bitarna som behövs för att jag ska kunna anpassa jobbet efter familjelivet.

Finns det chans att du återvänder till fotbollsplanen?

- Chansen har blivit mindre och mindre men jag ska inte säga att det är definitivt. Det lutar mer åt att jag kommer hjälpa till vid sidan om planen så länge inget som är väldigt intressant dyker upp. Om det blir som tränare eller inte får vi se.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.