Onsdag 23 Jun
Stockholm

Halmstad snor Malmös guldtränare

Är klar som huvudtränare i Halmstad.
1 av 3
Är klar som huvudtränare i Halmstad. Foto: Daniel Nilsson/BILDBYRÅN
Valde att inte fortsätta hos de regerande mästarna.
2 av 3
Valde att inte fortsätta hos de regerande mästarna. Foto: Daniel Nilsson/BILDBYRÅN
3 av 3

Josep Clotet Ruiz förde Malmö till SM-guld som assisterande tränare. Nu är spanjoren klar som ny huvudtränare i Halmstad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Josep Clotet Ruiz:

Född: 28 april 1977 i Barcelona.

Då: Började sin tränarkarriär i det lilla laget UE Figueres. La Liga-laget Espanyol snappade sedan upp honom. Där han tränade klubbens ungdomslag mellan 2006-2008.

Vilajuiga ville sedan ha hans tjänster. Sejouren där blev endast ettårig eftersom Espanyol ville ha tillbaka honom fast som tränare för B-laget.

Säsongen 2008/2009 förde han det laget till seger i spanska division två. Blev sedan assisterande tränare till Roland Nilsson i Malmö FF och var en av orsakerna till SM-guldet.

Nu: Har valt att lämna sitt jobb i Malmö FF för att bli huvudtränare i konkurrenten Halmstads BK.

HALMSTAD. ”Pep” Ruiz, 33, anslöt till Malmö FF inför säsongen från Espanyols B-lag. Spanjoren var en av de stora orsakerna till Skånelagets stora succé den här säsongen.

33-åringen har förhandlat om ett nytt kontrakt med mästarna under en tid - men valde att tacka nej för att bli ny huvudtränare i Halmstad.

- Jag är riktigt nöjd. Efter att ha diskuterat med människor i och runt klubben känns det som att vi tillsammans verkligen vill bygga någonting stort här, säger Ruiz till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- HBK gav mig möjlighet att bli chefstränare och det var därför jag tackade nej till en förlängning med Malmö och ja till Halmstad.

HBK hade ingen bra säsong i fjol och för några veckor sedan fick Lasse Jacobsson sparken. Klubbens ordförande Ingemar Broström är nöjd med att de lyckades knyta till sig guldtränaren.

- Det här är den första pusselbiten i den nya sportsliga organisationen som vi börjat bygga. Det är en oerhört spännande fotbollsledare med en mycket fin meritlista. Speciellt att han nått framgång genom att utveckla talanger passar klubben och dess filosofi väl, säger han.

Pep är er bästa förstärkning ni har gjort på år och där”, skriver en MFF-supporter på SvenskaFans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela