Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Halmstad snor Malmös guldtränare

- 06/12/2010, 09:33 -
Är klar som huvudtränare i Halmstad.
1 av 3

Är klar som huvudtränare i Halmstad.

Daniel Nilsson/BILDBYRÅN

Valde att inte fortsätta hos de regerande mästarna.
2 av 3

Valde att inte fortsätta hos de regerande mästarna.

Daniel Nilsson/BILDBYRÅN

3 av 3

Daniel Nilsson/BILDBYRÅN

Josep Clotet Ruiz förde Malmö till SM-guld som assisterande tränare. Nu är spanjoren klar som ny huvudtränare i Halmstad.

HALMSTAD. ”Pep” Ruiz, 33, anslöt till Malmö FF inför säsongen från Espanyols B-lag. Spanjoren var en av de stora orsakerna till Skånelagets stora succé den här säsongen.

33-åringen har förhandlat om ett nytt kontrakt med mästarna under en tid - men valde att tacka nej för att bli ny huvudtränare i Halmstad.

- Jag är riktigt nöjd. Efter att ha diskuterat med människor i och runt klubben känns det som att vi tillsammans verkligen vill bygga någonting stort här, säger Ruiz till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- HBK gav mig möjlighet att bli chefstränare och det var därför jag tackade nej till en förlängning med Malmö och ja till Halmstad.

HBK hade ingen bra säsong i fjol och för några veckor sedan fick Lasse Jacobsson sparken. Klubbens ordförande Ingemar Broström är nöjd med att de lyckades knyta till sig guldtränaren.

- Det här är den första pusselbiten i den nya sportsliga organisationen som vi börjat bygga. Det är en oerhört spännande fotbollsledare med en mycket fin meritlista. Speciellt att han nått framgång genom att utveckla talanger passar klubben och dess filosofi väl, säger han.

Pep är er bästa förstärkning ni har gjort på år och där”, skriver en MFF-supporter på SvenskaFans.