Syrianska uppges vara väldigt nära att värva den 31-årige mittfältaren.
1 av 2
Syrianska uppges vara väldigt nära att värva den 31-årige mittfältaren. - Foto: SCANPIX
Johan Arneng är på väg hem.
2 av 2
Johan Arneng är på väg hem. - Foto: SCANPIX

Förre DIF-stjärnan vänder hem

Johan Arneng snart klar för nykomlingen Syrianska.


Svalt intresse från Djurgården

Johan Arneng har länge ryktats vara på väg tillbaka till Sverige och Allsvenskan. Men intresset från hans gamla guldklubb, Djurgården, har varit otroligt svalt och en comeback dit har mer eller mindre varit utesluten.

– Den är inte riktigt den positionen vi söker nya spelare på, har sportchefen Stefan Alvén tidigare sagt om Arneng.

Fansen har dock goda minnen med spelaren. Så länge hans attityd har förändrats något är han mer än välkommen tillbaka.

"Arneng är en bra spelare, men han ansågs gnällig och en person som förstörde stämningen i truppen. Om han har mognat är han säkert ett välkommet tillskott!", skrev nicken Paul Smith SvenskaFans.

SÖDERTÄLJE. Det har varit på gång ett bra tag. Men nu ser det ut att vara bestämt.

Johan Arneng kommer att skriva på för nykomlingen Syrianska inom kort - efter ha tackat nej till IFK Norrköping och en förlängning med hans nuvarande klubb Ålesund.

– De är förstavalet nu. Får vi allt att fungera blir det Syrianska. Vi ska träffas när vi kommer hem, säger den 31-årige mittfältaren till Aftonbladet.

Den förre Djurgårdsstjärnan sitter på ett utgående kontrakt med Ålesund, men tänker som redan nämnt inte förlänga med den norska klubben. Det meddelande han så sent som den gångna veckan och i slutet av december förväntas han alltså skriva på för storsatsande Syrianska.

– Jag tror att det kan bli ett väldigt spännande lag och det passar mig väldigt bra eftersom vi har hus i Stockholm. Sedan har jag lite vänner där sedan tidigare i Abgar (Barsom), Sharbel (Touma) och ”Sulan” (Suleyman Sleyman). Ja, det ser spännande ut, fortsätter han.

Reservklubb

En annan intresserad klubb, Lilleström, har å andra sidan inte fått ett definitivt nej från svensken. Men det är klart att han ser dem som ett reservlag, ifall slutförhandlingarna med Syrianska inte skulle gå bra.

Syrianska ser alltså ut att få in ytterligare en spelare med stora kvalitéer.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!