Tomi Maanoja har gjort sitt i AIK.
1 av 2
Tomi Maanoja har gjort sitt i AIK. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Målvakten återvänder till sin gamla klubb.
2 av 2
Målvakten återvänder till sin gamla klubb. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN

Maanoja överger AIK

Det blev ingen succésejour i AIK för den finske målvakten som nu har bestämt sig för att vända hem.


Tomi Maanoja

Den finske målvakten inledde karriären i finska VJS innan han lämnade för Alliansi 2005. Det blev bara ett år där dock och redan 2006 flyttade han till Honka.

En klubb som han under sommaren 2008 alltså lämnade för AIK. Den 29 juli 2008 skrev han på ett kontrakt med Solna klubben och han debuterade bara dagarna senare mot GIF Sundsvall.

Nu återvänder han alltså till Honka, som förra säsongen slutade på en fjärdeplats i den finska ligan och som nu alltså ska kvala till Europa League.

SOLNA. Förväntningar och förhoppningar förvandlades till benbrott och petningar. Nu har Tomi Maanoja fått nog och lämnar AIK efter två tunga säsonger.

– AIK önskar Tomi Maanoja stort lycka till i sin nygamla klubb. Varken AIK eller Tomi har lyckats uppnå de mål som båda parter hade som avsikt då han värvades till klubben, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till klubbens hemsida.

Den 24-årige målvakten kom till Solnaklubben sommaren 2008 från den finska klubben Honka. Just när han började slå sig in i startelvan drabbades han dock av ett svårt benbrott som höll honom borta från spel en hel säsong.

När han väl var tillbaka fick han aldrig chansen igen och nu har han alltså bestämt sig för att återvända till gamla klubb, Honka.

Här bryter Tomi Maanoja benet.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!