1 av 2
2 av 2

Amerikansk jättetalang nära DIF

Snart inleds förhandlingarna mellan Djurgården och Gale Agbossoumonde agent.


Vem är Agbossoumonde?

Den Togo-födde amerikanen Gale Agbossoumonde har provtränat med Djurgården. Men innan dess hade han faktiskt hunnit med hyfsat mycket.

Han inledde karriären i IMG Soccer Acadamy innan han fick chansen i Miami FC 2009. Efter endast ett år i klubben flyttade han dock till portugisiska Braga.

Men där fick han inte vara kvar, då det endast handlade om ett låneavtal.

Nu har han alltså hunnit träna med både Atletico Madrid och Sevilla och även göra en landskamp för USA.

STOCKHOLM. Djurgården rustar inför den kommande säsongen. Snart kan årets första värvning nämligen vara klar.

Enligt uppgifter är Stockholmsklubben väldigt nära att landa en amerikansk landslagsman, 19-årige Gale Agbossoumonde, som kan bli klar redan i helgen.

– Det enda jag kan säga är att vi har fått ett positivt intryck. Man kan väl säga att vi har varit rätt ute i det scoutingarbete vi har gjort, säger Djurgårdens manager Stefan Alvén till FotbollDirekt.

Han fortsätter:

- Vi är positiva men vi vill fortfarande se mer av honom - eftersom han ännu är lite för jetlaggad. Därför vill jag betona att det ännu är för tidigt att dra några slutsatser.

Under torsdagen eller fredagen ska förhandlingarna mellan Djurgården och den kraftfulle mittbackens, som ägs av ett brasilianskt bolag, agent att inledas.

Men det är inte säkert att det bara är ett köp som kommer att diskuteras, då ett låneavtal är också är högaktuellt.

Agbossoumonde har tidigare tränat med lag som Atletico Madrid och Sevilla. En permanent övergång till portugisiska Braga stoppades även av det brasilianska bolaget.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!