"Det stämmer inte att Mutumba skulle vara klar för AIK", säger sportchefen, Jens Andersson.
1 av 2
"Det stämmer inte att Mutumba skulle vara klar för AIK", säger sportchefen, Jens Andersson. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Jens Andersson är sportchef för Stockholmsklubben
2 av 2
Jens Andersson är sportchef för Stockholmsklubben - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Nya rön i Mutumbaaffären

Som Nyheter24 avslöjade under tisdagseftermiddagen är inte Martin Mutumba klar för AIK. Nu går även sportchefen, Jens Andersson, ut och verifierar uppgifterna.


Martin Mutumba

Martin Mutumba är född och uppvuxen i Solna utan för Stockholm och gjorde debut för AIK:s A-lag under säsongen 2002-2003.

Efter år av spel i mindre klubbar återvände den frispråkige mittfältaren till Gnaget inför säsongen 2009, en säsong som slutade med ett SM-guld.

Men under fjolåret tvingades Mutumba att lämna mästarna efter att han hamnat i bråk med den nye tränaren, Alex Miller.

Nu har skotten lämnat klubben och enligt uppgifter vill Mutumba tillbaka, men AIK dementerar nu att en sådan affär skulle vara klar.

STOCKHOLM. Nyheter24 kunde under tisdagseftermiddagen verifiera uppgifterna om att Martin Mutumba inte var klar för spel i AIK. Scoutingchefen Björn Wesström dementerade uppgifterna som Aftonbladet gick ut med.

– Det är definitivt inte klart, sade han när Nyheter24 nådde honom över telefon.

Nu går även sportchefen, Jens Andersson, ut och dementerar att affären ska ha gått i hamn. Men han medger samtidigt att klubben försöker nå en lösning med den ungerska klubben, Videoton.

– Det stämmer inte att Mutumba ska vara klar för AIK, deklarerar sportchefen på AIK:s hemsida.

Är Martin Mutumba fortfarande aktuell för AIK i framtiden?

- Det är absolut aktuellt, vi har haft och har fortfarande en dialog med Videoton beträffande Martin.

Samtidigt menar Jens Andersson att det inte är hans uppgift att spekulera i när affärer kan gå igenom, utan att det är hans jobb att se till att de överhuvudtaget går igenom.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.