Ljubojevic blev inte den spelaren AIK hade hoppats på.
1 av 2
Ljubojevic blev inte den spelaren AIK hade hoppats på. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Klubben hade önskat mer måljubel än vad det blev.
2 av 2
Klubben hade önskat mer måljubel än vad det blev. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

AIK gör sig av med fiaskoanfallaren

Goran Ljubojevic tvingas bort.


Goran Ljubojevic karriär

Ljubojevic kom fram som en mycket lovande talang i koratiska Osijek och gick senare vidare till storlaget Dinamo Zagreb.

Därefter blev det en kort sejour i shweiziska St.Gallen innan flytlasset gick vidare till belgiska Genk där kroaten hade sin karriärs största succé.

Efter tre år skrev Ljubojevic på för NK Zagreb där de endast blev 12 matcher innan AIK snappade upp anfallaren.

STOCKHOLM. I somras, när krisen var som djupast i AIK, värvade klubben den kroatiske anfallaren Goran Ljubojevic som skulle lösa de stora anfallsproblemen och frälsa laget i botten av tabellen.

Till en början var hoppet stort från gnagarnas sida, de många youtube-klippen på kroaten lovade gott inför den andra halvan av Allsvenskan.

Som bekant är det dock ofta stor skillnad på youtube-klipp och verklighet, och någon frälsare blev det inte tal om för AIK:s del.

27-åringen blev med en gång hårt kritiserad för att vara totalt otränad, överviktig, slö och inte alls någon målgörare. När den Allsvenska säsongen summerades hade kroaten mäktat med två mål på 11 matcher.

Inte helt överraskande väljer nu "Gnaget" att göra sig av med anfallaren, som dessutom satt på en hög lön.

- I det här läget som AIK befinner sig i just nu kommer det att krävas en hel del ekonomiskt. Och det är klart att en del spelare är föremål för diskussion, säger scoutingchefen Björn Wesström till Expressen.

Nyheten öppnar nu spekulationer om att AIK istället väljer att satsa på en annan Goran, Goran Slavkovski, som sedan tidigare provtränar med laget.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!