Showen rullar vidare 2LAX11?
1 av 3
Showen rullar vidare 2LAX11? - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
Mutumba och Bojan i AIK, innan flytten till Videóton.
2 av 3
Mutumba och Bojan i AIK, innan flytten till Videóton. - Foto: Sören Andersson/SCANPIX
Mutumba firar SM-guldet med AIK 2009.
3 av 3
Mutumba firar SM-guldet med AIK 2009. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Officiellt: Mutumba återvänder till AIK

Skriver på ett treårskontrakt med klubben.


Mutumba i Videóton

Videóton betalade dyra pengar för Mutumba som snabbt blev enormt hypad i ungersk press och av klubbens supportrar.

Klubbdirektören jämförde svensken med Ronaldinho och Roberto Baggio, så förväntningar var minst sagt enorma när Mutumba anlände.

Det blev dock praktfiasko för Mutumba i Videóton, sett till förväntningarna.

Sammanlagt blev det endast tre matcher för A-laget, och nu lämnar alltså "M9" klubben efter endast ett halvår.

STOCKHOLM. Det har varit på gång en längre tid. Nu är det bekräftat.

AIK:s stora publikfavorit, Martin Mutumba, återvänder till klubben som han för knappt två år sedan blev stor SM-guldshjälte i.

- Det började med att Videóton visade att de inte tänkte satsa på mig nu inför den andra delen av säsongen. Jag har haft kontakt med AIK sen jag lämnade så det var naturligt för mig att försöka få komma till AIK när det blev som det blev, säger den tekniske mittfältaren till klubbens hemsida.

Det har länge talats om att ungerska Videóton skulle låna ut "M9" till AIK över säsongen. AIK slår dock fast om att det inte handlar om något låneavtal klubbarna emellan, utan att klubben köpt loss spelaren från Ungern. Mutumba har skrivit på ett treårskontrakt med "Gnaget".

- Det känns mycket bra att Martin är tillbaka i AIK. Han är en spelare med spetsegenskaper som gör att motståndarna fruktar honom, bland annat i en-mot-en-situationer. Affären är mycket fördelaktig för AIK och det känns riktigt bra, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till hemsidan.

25-årige Mutumba lämnade AIK tillsammans med Bojan Djordjic i somras efter dispyter med dåvarande tränaren Alex Miller. Trots att han endast spelade en halv säsong med laget vann han den interna assistligan.

I Ungern blev det dock ingen större succé för den forne guldhjälten som knappt fick spela för Videótons reservlag. Nu återvänder han till Sverige och lär hoppas på en nytändning och vidare framgångar på Råsunda.

Se intervjun där Mutumba visar upp en antydan till hybris - med inte en liten gnutta ironi.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.