Gräset på Vångavallen blev underkänt och derbyt mot Malmö flyttas till Swedbank Stadion.
1 av 2
Gräset på Vångavallen blev underkänt och derbyt mot Malmö flyttas till Swedbank Stadion. - Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Det innebär att Malmö får två hemmaderbyn.
2 av 2
Det innebär att Malmö får två hemmaderbyn. - Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN

Vångavallen underkänd - derbyt flyttas till Swedbank

Nu är det klart: Trelleborg får två bortamatcher mot Malmö FF eftersom Vångavallen har underkänts för spel i premiären på söndag.


Premiäromgången:

04/02 16:00 Halmstads BK - Kalmar FF

04/03 14:00 IFK Norrköping - GAIS

04/03 16:30 Mjällby AIF - Helsingborgs IF

04/03 16:30 Syrianska FC - Gefle IF

04/03 16:30 Trelleborgs FF - Malmö FF

04/04 19:00 IF Elfsborg - BK Häcken

04/04 19:00 IFK Göteborg - Örebro SK

04/04 20:00 Djurgårdens IF - AIK

TRELLEBORG. I den allsvenska premiären på söndag skulle Trelleborg ta emot länsrivalen Malmö FF hemma på Vångavallen. Nu är det klart att det inte blir så och Malmö FF får stor fördel i derbykampen.

Enligt Svenska fotbollförbundet har Trelleborg nu gått med på att matchen flyttas till Swedbank stadion och att Malmö får två hemmaderbyn.

Vångavallens plan blev underkänd av Svenska fotbollförbundets tävlingskommité eftersom gräset inte var tillräckligt bra. Malmö var starka motståndare till att matchen skulle genomföras i Trelleborg på grund av att gräset är "under all kritik".

Under torsdagen uttryckte Trelleborg sitt missnöje till tävlingskommitén över att de i och med flytten till Swedbank Stadion skulle få två bortamatcher mot Malmö. Samt att det är för kort tid till matchen för att den ska kunna flyttas.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!