Håkan Mild ställer sig helt bakom Jonas Olsson och Stefan Rehn på tränarbänken.
1 av 2
Håkan Mild ställer sig helt bakom Jonas Olsson och Stefan Rehn på tränarbänken. - Foto: ERIK ABEL / SCANPIX
Stefan Rehn tillsammans med huvudtränaren Jonas Olsson.
2 av 2
Stefan Rehn tillsammans med huvudtränaren Jonas Olsson. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA

Håkan Mild: "Tränarfrågan är skitsnack"

IFK Göteborgs sportchef skickar signaler om att samtliga involverade i klubben står till svars för den usla starten.


Den usla starten:

IFK Göteborgs ligastart har helt klart lämnat fler frågetecken än utropstecken. Laget har helt enkelt inte presterat och efter tre matcher har de mesta mästarna inte skrapat ihop en enda poäng.

Säsongen 2011 inleddes med förlust hemma mot Örebro tätt följt av en ny generallmiss mot lokalkonkurrenten BK Häcken. Och under måndagskvällen blev det återigen kollaps mot Helsingborg och framför allt Alexander Gerndt.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har sannerligen inte fått den start de förväntat sig på årets allsvenska säsong. Efter tre matcher har den anrika klubben noll poäng. Men det är inget som sportchefen vill se som ett argument för att kicka tränaren eller omstrukturera laget.

– När man spelar för IFK Göteborg är det alltid press, oavsett vem man är, säger Änglarnas sportchef, Håkan Mild, till Nyheter24.

– Men det har aldrig förts en diskussion om att Jonas Olsson ska behöva lämna. Att vi ska ta in Lars Lagerbäck är faktiskt bara skitsnack.

Utöver dementierna kring tränarfrågan vill sportchefen hävda vidare att det trots allt är samtliga i klubbarna som står till svars för den dåliga starten. Det är Kamratgårdens gemenskap som omkringger laget.

– Men att Lars Lagerbäck skulle vara påväg stämmer inte överhuvudtaget, fortsätter Mild.

Det handlar i stället om ren och skär otur menar han, att laget inte haft det mytomspunna flytet på sin sida och "vi skulle egentligen ha haft nio poäng vid det här laget".

– Det var ju rätt klart att vi var det bättre laget igår mot Helsingborg, sen att de lyckas få in två bollar är bara rent och skärt dåligt flyt.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.