Gnagarna som vill stoppa de homofobiska ramsorna

- 19/04/2011, 15:19 -
Förhoppningen är att inga homofobiska ramsor ska skandera från Norra Stå.
1 av 2

Förhoppningen är att inga homofobiska ramsor ska skandera från Norra Stå.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

– Det är bara att hoppas att idioternas ramsor inte får fart, säger Victor Capel till Nyheter24.
2 av 2

– Det är bara att hoppas att idioternas ramsor inte får fart, säger Victor Capel till Nyheter24.

NILS PETTER NILSSON/SCANPIX

När AIK möter Göteborg på torsdagen finns en överhängande risk att Tobias Hysén kommer att utsättas för nidramsor om sin homosexuelle bror Anton, som fick enormt mycket uppmärksamhet när han nyligen kom ut. Homofobramsorna är dock något många AIK-supportrar nu försöker stoppa.

STOCKHOLM. Torsdagen den 21 april drabbar AIK samman med IFK Göteborg i en av allsvenskans största "hatmatcher".

På plan kommer det att utspelas ett krig av enorma proportioner, där Gnaget vill bygga vidare på sin fina inledning och Änglarna vill kamma hem sina första poäng.

Men från läktarhåll finns det risk för nidvisor av än värre karaktär. Och det hela kretsar kring Göteborgs anfallare, Tobias Hysén, och närmare bestämt hans bror - Anton Hysén.

"Erkänn att det i alla fall vore lite roligt med en "Tobbes brorsa petad i Häcken", skriver bland annat "PAL" på AIK-fansens klassiska vattenhål - Gnagarforum.

Det finns dock många gnagare som nu kämpar för att de homofobiska visorna ska lysa med sin frånvaro på Norra stå.

"[I stället] så kan vi diskutera hur vi ska SLÅ Göteborg... Bara pinsamt att håna någon som kommit ut som homosexuell. Jävligt starkt gjort av Anton." konstaterar bland annat skribenten "BerömdaAIK".

Dessutom är den tidigare ordföranden för Black Army kritisk till nidvisor av den karaktären.

– Det känns bara väldigt otrevligt att sjunga något om en person som faktiskt gjort något positivt för svensk fotboll, säger Victor Capel till Nyheter24.

Capel som nu innehar rollen som ordförande för Svenska Supporterunionen, menar vidare att de flesta fansen som sjunger med endast kommer att göra det för att sätta spelaren ur balans.

– Men det blir väldigt mycket roligare om man slår mot något som ändå inte är direkt vidrigt. Lite som när vi sjöng "Tobbes farsa har inga pengar".

Den ramsan bottnade i att Glenn Hysén - anfallarens pappa - då nyligen blivit uppsagd från tevekanalen Viasat Sport.

– Då visste alla att det var stor humor i ramsan, och att det självklart slutligen skulle gå bra för Glenn ändå.

"ALLT som är viktigt för mig är att AIK vinner matchen. Det skulle verkligen vara spiken i kistan för hela den där uppblåsta kåkstaden i väst", fastslår "Spelaren" på Gnagarforum.