Djurgården har spelat fem matcher men bara samlat på sig en poäng. Under söndagen förlorade man med 1-3 hemma mot Norrköping.
1 av 3
Djurgården har spelat fem matcher men bara samlat på sig en poäng. Under söndagen förlorade man med 1-3 hemma mot Norrköping. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Nu ska Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson ska initiera ett krismöte i klubben.
2 av 3
Nu ska Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson ska initiera ett krismöte i klubben. - Foto: Cleis Nordfjell / SvD / SCANPIX
Bland annat ska tränarduon Carlos Banda och Lennart Wass framtid diskuteras på mötet.
3 av 3
Bland annat ska tränarduon Carlos Banda och Lennart Wass framtid diskuteras på mötet. - Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Djurgården i krismöte efter fiaskoinledningen

Efter fem matcher har Djurgården bara tagit en poäng - nu ska klubben hålla ett krismöte.


Spelarnas missnöje:

Det har under upptakten av allsvenskan rapporterats om ett missnöje bland Djurgårdens spelare.

Bland annat har spelarna kritiserat klubben för sin hårda försäsongsträning där "man använder för lite boll".

Efter söndagens förlust mot Norrköping talade spelarna om att det gäller att spela grisfotboll nu för att lyckas vända mardrömstrenden.

STOCKHOLM. När Djurgården förlorade med 1-3 hemma mot Norrköping på söndagen betydde det att den anrika Stockholmsklubben spelat fem matcher och bara samlat på sig en ynka poäng.

Nu ska Djurgårdens ordförande, Tommy Jacobson, hålla ett krismöte med ledarna och de sportsligt ansvariga i föreningen för att utvärdera problemet och hitta en lösning.

– Vi måste ha ett ordentligt snack och rensa luften. Jag ska initiera ett sådant möte med alla ledare. Jag vill höra hur alla ser på situationen, de äldre spelarna, tränarna, Stefan Alvén (sportchef) och Ingvar "Putte" Carlsson (styrelsens sportsligt ansvariga). Vi måste sluta leden, säger Jacobson till Expressen.

I och med förlusterna har det befarats att tränarduon Carlos Banda och Lennart Wass ska hänga väldigt löst och just tränarfrågan är en av detaljerna man ska tackla vid mötet.

– Jag tror vi måste ha en öppen dialog, alla som jobbar i organisationen, hur vi ska vända trenden. Men jag ser inte i dag att det (ett tränarskifte) skulle vara lösningen på problemet, säger sportchefen Stefan Alvén som dessutom tar på sig ansvaret för säsongens fiaskoinledning:

– Jag är ytterst ansvarig för sportorganisationen. Det är en stor missräkning. Det är något jag kunde gjort bättre, så ärlig måste man vara.

/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

1 timme sedan
Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.

Björklöven vann – efter Scott Pooleys hattrick

1 timme sedan
Scott Pooley stod för tre mål när Björklöven vann mot Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

1 timme sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Östersunds IK avgjorde i tredje perioden

1 timme sedan
Östersunds IK segrade hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Östersunds IK drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).

Norrköping segrare hemma mot Nässjö

1 timme sedan
Norrköping besegrade Nässjö på bortaplan i fredagens möte i Svenska Basketligan herr. 86-95 (19-19, 23-33, 32-27, 12-16) slutade matchen.