Torsdag 15 Apr
Stockholm

IFK har kniven på strupen - igen

Jonas Olsson har inte lyckats föra sitt IFK Göteborg till någon seger ännu.
1 av 3
Jonas Olsson har inte lyckats föra sitt IFK Göteborg till någon seger ännu. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Tobias Hysén har bara lyckats göra ett mål ännu och söker, likt hela laget, febrilt efter formen.
2 av 3
Tobias Hysén har bara lyckats göra ett mål ännu och söker, likt hela laget, febrilt efter formen. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Kalmars lagkapten Henrik Rydström vill leda sitt lag till säsongens första bortaseger.
3 av 3
Kalmars lagkapten Henrik Rydström vill leda sitt lag till säsongens första bortaseger. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Fyra matcher och förlust i samtliga är IFK Göteborgs tuffa facit när de tar emot Kalmar FF på Gamla Ullevi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Snacket inför matchen:

Teddy Olausson, assisterande tränare IFK Göteborg, inför matchen:

– Känslan i gänget är bra och jag tror motgångarna i vår svetsar ihop oss än mer. Förhoppningsvis kommer det också att visa sig på planen och i form av poäng, säger Olausson till klubbens hemsida.

Nanne Bergstrand, tränare Kalmar FF, inför matchen:

– Vi möter ett Göteborg som säkert är revanschsuget, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det är då extra viktigt att vi är med från början i matchen då dom med all säkerhet kommer att starta i ett högt tempo. Vi vet också att man är sårbara för motståndarna när man är i det läget som Göteborg är i nu så kan vi göra första målet är mycket vunnet.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har haft sin värsta start på allsvenskan på över 30 år. Efter fyra matcher har man ännu inte lyckats ta en enda poäng.

Tränaren Jonas Olsson befinner sig i en prekär situation och jobbar ständigt med kniven på strupen numer. Ju längre tiden går utan seger - desto skörare blir tråden som Olsson hänger i. Hur många fler förluster klarar IFK av innan något måste börja hända?

Inför ödesmatchen mot Kalmar har Olsson valt att stuva om en del i startelvan och han petar mittbacken Kalle Svensson samtidigt som han väljer att sätta Sebastian Eriksson som offensiv mittfältare. Ett försök till att få till en tyngre offensiv slagkraft.

Målmässigt har säsongen också varit riktigt tung för "Blåvitt". Den, i vanliga fall, notoriske målskytten Tobias Hysén har inte lyckats hitta formen och har bara gjort ett mål än så länge.

– Alla förväntar sig att jag ska sätta dit chanserna och jag har missat flera jättelägen. Det är mitt ansvar att se till att det blir bättre. Jag ska vara längst fram och göra mål, säger Hysén till Aftonbladet.

Kalmar har börjat säsongen med två segrar på fyra matcher och ligger inte lika risigt till som IFK Göteborg. Men de jagar också ett trendbrott menar lagkaptenen Henrik Rydström.

– Vi vill ta vår första bortaseger så vi har tänkt vända en trend också. Vi får se vilka som vänder bäst...

Avspark IFK Göteborg - Kalmar FF, 15.00 Gamla Ullevi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela