Nu är Djurgårdens frälsare (?) kommen

- 03/05/2011, 13:30 -
Magnus Pehrsson ska lyfta Djurgården från avgrunden.
1 av 2

Magnus Pehrsson ska lyfta Djurgården från avgrunden.

LENNART MÅNSSON/BILDBYRÅN

Han hoppar in med omedelbar verkan.
2 av 2

Han hoppar in med omedelbar verkan.

Björn Lindgren/SCANPIX

Magnus Pehrsson klar - ett år för tidigt.

STOCKHOLM. Magnus Pehrsson går in som "manager" i Djurgården med omedelbar verkan. Det blev klart efter ett möte i DIF:s styrelse under tisdagen.

– Det var ett ganska enkelt beslut att fatta. En poäng på sex matcher talar sitt tydliga språk, säger klubbordföranden Tommy Jacobsson till Nyheter24.

– Det var ju planerat att han skulle hoppa in 2012. Så det här var en enkel operation för oss, fortsätter han.

Trots att Pehrsson så sent som förra veckan bestämt förnekade alla uppgifter om att han skulle hoppa in tidigare än väntat, står det nu klart att han tar över med "omedelbar verkan".

– Den här organisationen har vi planerat för ett senare skede, men då läget är som det är väljer vi att göra dessa förändringar redan nu. Vi tror starkt på att den här sportsliga ledningen kan vända den negativa trenden, säger Jacobsson till Djurgårdens hemsida.

– Vi vill att han ska få ordentligt med tid att lära känna laget, så att han inte hoppar in med bara tre matcher kvar av säsongen, säger han däremot till Nyheter24.

Nu hoppas Djurgården att den förre Gais-tränaren ska lyfta blåränderna och få ett slut på den katastrofala säsongsinledningen.

Samtidigt står det klart att Lennart Wass, 58 år, får sparken från Djurgården.

– Ingen av oss har väl levt upp till förväntningarna då vi ligger där vi ligger. Men vi har gjort den bedömningen att Carlos Banda och Magnus Pehrsson är den bästa kombinationen, berättar Tommy Jacobsson.

Frågan är bara hur mycket Djurgården ska förlita sig på den gamle hjälten, som inte har skördat stora framgångar som tränare.

Eller som för den delen inte heller har visat sig vara särskilt lojal mot sina tidigare klubbar.