Lördag 19 Jun
Stockholm

Grässkandalen - Dif anmälda till SvFF

Det återstår fortfarande att se vad straffet blir, om det överhuvudtaget blir något sådant.
1 av 2
Det återstår fortfarande att se vad straffet blir, om det överhuvudtaget blir något sådant. Foto: Björn Tilly/SCANPIX
Djurgården blev anmälda till SvFF:s disciplinnämnd för hur de valde att klippa gräsmattan.
2 av 2
Djurgården blev anmälda till SvFF:s disciplinnämnd för hur de valde att klippa gräsmattan. Foto: Björn Tilly/SCANPIX

Djurgården har blivit anmälda till SvFF:s discplinnämnd på grund av hur de klippte sin gräsmatta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tidigare fall

Djurgården har sedan tidigare blivit bötfällda för nidramsor riktade mot domaren Martin Hansson. Dessutom fick de dryga böter för bengaleldar under Stockholmsderbyt mot AIK.

Även AIK har anmälts till disciplinnämnden för "kränkande ramsor". Och mängder med supportrar är nu rädda för att förbundet vill göra allt de kan för att tysta ner fansen.

STOCKHOLM. Djurgårdens IF har återigen blivit anmälda till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Men den här gången handlar det varken om bråkande supportrar eller hånfulla nidramsor.

Dif ska helt sonika blivit anmälda för hur de valde att klippa gräset på Stockholms Stadion. I stället för de raka streck som föreskrifterna säger, klippte de i stället gräsmattan i cirklar inför matchen mot Elfsborg den 26 maj.

– Det stämmer att vi blivit anmälda för att vi valde att klippa gräset i cirklar och inte i raka linjer, bekräftar Mats Jonsson, ansvarig för Djurgårdens evenemang, för Nyheter24 och fortsätter:

– Men jag har aldrig under min tid i Djurgården sett matchdelegaterna eller linjedomarna gå och mäta exakt hur långa strecken är.

Enligt föreskrifter från SvFF ska planerna klippas med fem meter långa, raka streck. Allt för att underlätta för de assisterande domarna.

– Jag har skickat in en fråga om hur ofta de mäter de här strecken, men jag har fortfarande inte fått något svar, avslutar Jonsson för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela