1 av 3
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
2 av 3
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Djurgården överklagar nu böterna man fick efter kränkande ramsor mot domaren Martin Hansson.
3 av 3
Djurgården överklagar nu böterna man fick efter kränkande ramsor mot domaren Martin Hansson. - Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

Djurgården överklagar ramsböter

Fick böter för kränkande ramsor mot Martin Hansson. Nu överklagar Djurgården.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Anmälningar mot ramsor och banderoller

Den senaste tiden har fler och fler klubbar anmälts för hur supportrarna uttryckt sig på läktarna. IFK Göteborg har anmälts för att supportrarna skrikit "hata Helsingborg", AIK för samma typ av ramsa som Djurgården samt för kritiska banderoller riktade mot Disciplinnämnden. Även Helsingborg har anmälts för kritiska banderoller riktade mot SvFF.

Djurgården är dock de enda som hittills tilldelats något straff. I helgen ska förbundet och Föreningen Svensk Elitfotboll, SEF, hålla krismöte för att bestämma vad som verkligen ska anmälas.

STOCKHOLM. När debatten om Svenska Fotbollförbundets anmälningskaos rasar vidare passar Djurgården på att överklaga det straff som gav dem 25 000 kronor i böter för bland annat kränkande ramsor mot domaren Martin Hansson.

Förutom ramsorna straffades föreningen för inkastade föremål. På Djurgårdens officiella hemsida går det att läsa anledningen till att man nu väljer att överklaga.

"I beslutet anges ingenstans vilket straffvärde var och en av incidenterna bedöms ha. Man delar alltså ut böter för båda incidenterna gemensamt. Från Djurgårdens sida bedömer vi det som väldigt angeläget att varje beslut från Disciplinnämnden är så klart och tydligt som det någonsin går. Inte minst vill vi att det skall vara tydligt för alla inblandade vad varje incident enskilt kostar, i det här fallet, Djurgården."

De nämner dessutom att de tolkar tävlingsbestämmelserna som att diskriminerande ramsor ska bedömas precis som förbudet om olaga diskriminering bedöms enligt svensk lag.

/
/
/
/
/
/
/