Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgården överklagar ramsböter

- 15/06/2011, 11:46 -
1 av 3

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

2 av 3

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Djurgården överklagar nu böterna man fick efter kränkande ramsor mot domaren Martin Hansson.
3 av 3

Djurgården överklagar nu böterna man fick efter kränkande ramsor mot domaren Martin Hansson.

Björn Lindgren / SCANPIX

Fick böter för kränkande ramsor mot Martin Hansson. Nu överklagar Djurgården.

STOCKHOLM. När debatten om Svenska Fotbollförbundets anmälningskaos rasar vidare passar Djurgården på att överklaga det straff som gav dem 25 000 kronor i böter för bland annat kränkande ramsor mot domaren Martin Hansson.

Förutom ramsorna straffades föreningen för inkastade föremål. På Djurgårdens officiella hemsida går det att läsa anledningen till att man nu väljer att överklaga.

"I beslutet anges ingenstans vilket straffvärde var och en av incidenterna bedöms ha. Man delar alltså ut böter för båda incidenterna gemensamt. Från Djurgårdens sida bedömer vi det som väldigt angeläget att varje beslut från Disciplinnämnden är så klart och tydligt som det någonsin går. Inte minst vill vi att det skall vara tydligt för alla inblandade vad varje incident enskilt kostar, i det här fallet, Djurgården."

De nämner dessutom att de tolkar tävlingsbestämmelserna som att diskriminerande ramsor ska bedömas precis som förbudet om olaga diskriminering bedöms enligt svensk lag.