Lars-Åke Lagrell lackar ur.
1 av 2
Lars-Åke Lagrell lackar ur. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
Lars-Åke Lagrell anser sig blivit satt i fel dager, att han inte är ansvarig för exakt alla beslut som sker hos förbundet.
2 av 2
Lars-Åke Lagrell anser sig blivit satt i fel dager, att han inte är ansvarig för exakt alla beslut som sker hos förbundet. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Lars-Åke Lagrell: "Jag är så förbannat trött"

Läs hela intervjun med Lars-Åke Lagrell här.


Inte första gången han lackar ur på Nyheter24

I samband med en stora granskningen av agenter valde Nyheter24 att intervjua Lars-Åke Lagrell på redaktionen. Vi spelade in intervjun som mestadels handlade om hur svensk fotboll ska överleva, hur vi ska komma ut i Europa och varför det Svenska Fotbollförbundet hemligstämplar alla avtal som signeras.

Medverkande var Björn Ehrnberg samt dåvarande sportchefen Ehsan Fadakar. Diskussionen var stundtals het - stundtals trevlig. Kort därefter dimper ett mejl ner i inkorgen. Lars-Åke har tydligen lackat ur på att vi var två reportrar:

"Jag är inte heller missnöjd med något, men jag blev lite konfunderad när Du (förstärkt med ytterligare en person, trots att 2 mot 1 är fegt., som Du vet sedan Du var grabb) tog upp detaljfrågor (som ingen kan begära att en ordförande ska kunna svara på) med mig. Visst, jag fick möjlighet att ge mina övergripande synpunkter på allt som har med agenter att göra, men nog borde jag ha fått veta vad Ni tänkte fråga mig om?"

Vi valde att inte publicera materialet på grund av att vi egentligen inte fick ett enda vettigt svar från Lagrell.

En vetenskaplig rapport gör gällande att det sociala kapitalet för SvFF har bland klubbarna snart försvunnit. Har du någon kommentar kring detta?

– Nej det har jag inte. Om det är så att du har frågor kring beslut tagna med inriktning mot supportrar föreslår jag att du hör av dig till Gerhard Sager, jag har nämligen inte ingått i någon grupp som tagit dem besluten.

En annan aspekt som framkommer i den här rapporten är exempelvis att Djurgården i fjol inte fick spela några högriskmatcher på Stockholm Stadion, men i år är det helt okej - utan att klubben har gjort några förändringar?

– Den frågan får du också ta upp med Khennet Tallinger eftersom att det var ett beslut fattat av Disciplinnämnden.

Det framgick i rapporten att det är förbundsstyrelsen tillsammans med polisen som fattar beslutet om en en arena får arrangera en högriskmatch.

– Jag har inte deltagit i dem frågorna, och jag har... nej... Jag har ingen synpunkt på det. De här frågorna får du ta med Gerhard Sager och Khennet Tallinger.

Jag vet att det lyfts lite tankar bland allsvenska klubbar. Frågan är helt enkelt, om en omröstning sker, låt oss säga på årsmötet, så ska varje klubb ha lika många röster som de har medlemmar i sin förening i stället för att alla klubbar ska ha exakt lika mycket att säga till. Jag förstår att det kan vara svårt för 3 300 klubbar enas om en sån sak. Men vad tror du om idén?

– Jag säger så här. Vad föreningarna gör upp i sina stadgar, den frågan ska du ställa till Bosse Johansson som är ordförande i Sef.Det är föreningarnas egna beslut hur röstproceduren ska vara.

– Så det har jag inte några synpunkter på. Sen är det ju så här att i vissa sammanhang är det en röst per förening. Men i riksidrottsförbundet är det i stället differentierat röstetal. Det där kan man alltid ha argumentera, antingen för eller emot. Jag har inga synpunkter eftersom det är en fråga som är beslutad inom Sef av föreningarna själva.

Men du vill inte kommentera om förbundet också ska införa att en medlem per klubb ger en röst i förbundet?

– Den som är missnöjd med hur förbundet är uppbyggt kan, om de vill, lyfta fram ett sådant förslag på årsmötet så får föreningarna rösta kring förslaget. Så där har jag inga andra råd att ge än att den som är missnöjd, lägg ett förslag. Det har hittills aldrig lagts ett sådant förslag. Så det där är att komma i efterhand med någonting som man borde ha kommit med långt, långt tidigare.

Jag vill inte låta kritisk men det är bara det att dessa är rätt intressanta generella frågor. Det kanske vore på sin plats att vara mer konkret?

– Du kanske förstår att jag är lite trött på att hela tiden målas ut i olika sammanhang som ansvarig där jag inte har varit med om besluten.

– Jag är så förbannat trött på det här. I dag är det så här va - att alla parter kan känna sig kränkta utom den person som är ordförande för Fotbollförbundet. Han ska stå ut med vad som helst. Han ska stå ut med att målas ut i Aftonbladet som en person som vill ändra på grundlagarna trots att han inte varit med om beslutet. Han ska stå ut med att i TV4 målas ut i Kanon och Kalkon om beslut som han inte varit ens i närheten av.

– Ni journalister måste lära er att sortera frågorna.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.