Frågan är vad straffet blir för Malmö FF? Svaret får vi klockan 13.00 under fredagen.
Frågan är vad straffet blir för Malmö FF? Svaret får vi klockan 13.00 under fredagen. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Malmö överklagar inte: "Om vi inte blir utslängda"

Malmö tänker acceptera vilket beslut som helst, med undantag för om de skulle bli utslängda ur allsvenskan.


De hårdast möjliga straffen för MFF

Poängavdrag

Ur SvFF:s tävlingsbestämmelser:

"7 § Våld mot funktionär

Om förenings ledare, spelare eller supportrar, för vilka föreningen kan anses vara ansvarig, under pågående match eller i anslutning därtill brukat våld mot funktionär, har respektive beslutande organ rätt att besluta om högst sex poängs avdrag."

Uteslutning

"15 § Avbruten match och uteslutning

Om särskilda omständigheter föreligger kan förenings lag uteslutas ur den serie laget deltar i redan vid den första förseelsen."

Halv miljon i böter

Maxbeloppet för ett bötesstraff är enligt Riksidrottsförbundets stadgar 500 000 kronor.

MALMÖ. Under fredagen den 17 juni tillkännager Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd straffet mot Malmö FF efter planinvasionen under Skånederbyt. Och det är en försiktig ordförande som väljer att kommentera händelserna.

– Vi kommer inte att överklaga straffet eftersom vi vet att vi brustit i säkerhetsarbetet, säger klubbens ordförande Håkan Jeppson till Nyheter24 och fortsätter:

– Blir vi avstängda från allsvenskan kommer vi självklart att överklaga beslutet.

Har ni fått några som helst indikationer på vad straffet kommer att bli?

– Nej, inte än så länge. Men vi utgår från att de (Discplinnämnden) håller sig till den straffskala som rådit tidigare.

Malmö FF blev som bekant anmälda av matchdelegaten efter att en 18-åring sprungit in och knuffat till Helsingborgs målvakt Pär Hansson. Utöver planinvasionen ska det även kastats smällare mot Hansson samt eldats med bengalfacklor - något som säkerligen kommer att öka straffsatsen.

Beslutet blir offentligt runt 13.00.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.