IFK Göteborg har anmälts för att fansen skanderat "Hata Helsingborg". Några nya direktiv om vad som gäller har klubbens säkerhetschef inte fått.
1 av 2
IFK Göteborg har anmälts för att fansen skanderat "Hata Helsingborg". Några nya direktiv om vad som gäller har klubbens säkerhetschef inte fått. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Anmälningskaoset startade när Djurgården bötfälldes för att supportrar bland annat skanderat "Martin Hansson, en hora".
2 av 2
Anmälningskaoset startade när Djurgården bötfälldes för att supportrar bland annat skanderat "Martin Hansson, en hora". - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Trots krismötet: Vad som helst kan hända

Klubbarna har inte fått veta vad som gäller efter helgens krismöte om anmälningskaoset.


Positiv till Hockeyligans förslag

IFK Göteborgs säkerhetschef Tommie Elgestål pratar sig varm om det förslag Hockeyligan gick ut med på söndagen – att klubbar inte ska straffas för vad individer gör om de gjort allt i sin makt för att stoppa ordningsstörningar.

– Klubbarna kan inte straffas för vad individerna gör. Det är min personliga åsikt som jag tror delas av många andra inom allsvenskans säkerhetsorganisationer, säger Elgestål till Nyheter24.

Han skulle ställa sig bakom en eventuell motion till förbundets representantskap i höst som föreslår samma förändring i svensk fotboll.

– Men så länge får man följa tävlingsbestämmelserna, säger han.

GÖTEBORG. Allsvenskans klubbar har ännu inte fått några nya direktiv eller riktlinjer efter det möte som hölls i helgen angående den senaste tidens anmälningskaos.

– Inte mer än det som stått på förbundets hemsida och i media, säger IFK Göteborgs säkerhetschef Tommie Elgestål till Nyheter24.

På mötet ska samtliga distriktsordföranden (varav fem även verkar som matchdelegater), förbundstyrelsen och Föreningen Svensk Elitfotbolls (Sef:s) generalsekreterare Tommy Theorin medverkat.

De diskuterade vad som ska anmälas respektive rapporteras. Till exempel kommer inte felklippt gräs att anmälas i framtiden.

"Handlar alltid om matchdelegaten"

Vad man kom fram till är dock fortsatt otydligt och klubbarna hänvisas alltså till ett pressmeddelande från i fredags samt medierapporteringen.

Behöver inte klubbarna veta exakt vad som gäller?

– Ja, det kan man ju säga. Men det handlar alltid om matchdelegatens bedömning, säger Tommy Theorin till Nyheter24.

Efter mötet deklarerar Sef att sunt förnuft nu är det som ska råda.

Ger inte de fortfarande ett ganska stort tolkningsutrymme?

– Nej, det tror jag inte, hävdar Theorin till Nyheter24.

"Hoppas på tidigare bedömningar"

IFK Göteborgs säkerhetschef Tommie Elgestål hoppas att resultatet av helgens möte blir att man blickar bakåt. Han hoppas att det nu ska sättas stopp för anmälningskaoset som drabbat allsvenskan under våren.

– Det förutsätter jag. Att man går tillbaka till det man hade förut, säger han.

/
/
/
/
/
Sef
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.