Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgårdsfansen hånade förbundet

- 20/06/2011, 20:59 -

Bertil Ericson/Scanpix

Blåränderna tog en viktig 3-0-seger hemma mot Syrianska. Men nu kan ett efterspel vänta på grund av klackens ramsor under matchen.

SOLNA. ”SvFFfotbollmördare” skanderade Djurgårdsklacken högt när blåränderna tog emot Syrianska på Råsunda Stadion.

Och det var verkligen inte det enda som hördes från den södra klacken. Hård kritik, trots de tidigare varningarna och anmälningarna, riktades mot det Svenska Fotbollsförbundet – och framför allt dess ordförande Lars-Åke Lagrell.

”Lars-Åke – den frivillige monarken”, stod det på en av de många banderoller som vecklades ut i samband med matchstarten.

Men det var inte bara negativa toner som hördes bland djurgårdarna. Speciellt inte när Christer Youssef avslutade ett riktigt klassanfall genom att trycka in öppningsmålet redan efter tolv minuters spel.

Gästerna - som inledde matchen starkt - hade ingenting att sätta emot, och Djurgården visade att deras senaste 4-0-seger borta mot IFK Göteborg inte bara berodde på en hel del tur.

Hemmalaget fortsatte att trycka på i den andra halvleken – och tvåan skulle komma så småningom. Youssef gjordes ned i straffområder, domaren pekade på straffområdet och Joona Toivio var hur kall som helst när han drygade ut ledningen med 20 minuter kvar att spela.

Dif, som fick spela med en man mer efter att Omar Jawo visats ut i samband med straffen, fastställde slutresultatet bara minuterna senare tack vare ett snyggt skottmål av den inbytte Petter Gustafsson.

Djurgården bärgade segern. Men nu återstår det att se om de bestraffas för ramsorna och banderollerna...