Lars-Åke Lagrell sitter kvar som ordförande i förbundsstyrelsen till årsmötet i mars 2012.
1 av 3
Lars-Åke Lagrell sitter kvar som ordförande i förbundsstyrelsen till årsmötet i mars 2012. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Efter helgens konferens meddelar förbundsbasen att samma regler ska gälla nu som gällde 2010.
2 av 3
Efter helgens konferens meddelar förbundsbasen att samma regler ska gälla nu som gällde 2010. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Domaren Martin Hansson.
3 av 3
Domaren Martin Hansson. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Lagrell vägrar lämna förbundet

Fotbollförbundets ordförande meddelar efter helgens konferens att anmälningarna ska minska.


Har suttit i 20 år

Lars-Åke Lagrell, 71, har varit SvFF:s ordförande sedan 1991.

Under perioden 2002-2006 var han dessutom landshövding i Kronobergs län.

Den 16:e december 2010 meddelade Lagrell att han slutar som SvFF-ordförande efter årsmötet 2012.

STOCKHOLM. Trots den massiva kritik som riktats mot ordföranden Lars-Åke Lagrell men även andra högt uppsatta personer inom Svenska fotbollförbundet meddelar förbundsbasen att han kommer att sitta kvar mandatperioden ut.

– Jag kommer att avgå vid årsmötet i mars 2012. Något annat tror jag inte att någon av mina uppdragsgivare väntar sig, skriver han i ett mejl till Nyheter24.

Lagrell tycker att det är för tidigt att säga om det kan bli aktuellt med några ändringar i tävlingsbestämmelserna till nästa säsong. Han och de andra i förbundsstyrelsen väntar hellre in förslag utifrån först.

"Rullar tillbaka bandet"

Efter helgens ordförandekonferens, som bland annat innehöll ett "krismöte" om den senaste tidens anmälningskaos, har förbundsbasen dock ett besked att ge.

– Eftersom det bara är representantskapet som beslutar i tävlingsfrågor beslutade vi i stor enighet att "rulla tillbaka bandet" till säsongen 2010. Det som gällde då gäller fortfarande, skriver han.

Om man ska tro förbundsbasens egna ord kommer inte klubbar anmälas för retfulla ramsor mot domare eller andra funktionärer.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!