Örebros Michael Almebäck (längst till vänster) fick avsluta sin sejour i klubben med en förlust. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Joona Toivio kramas om efter att ha brassesparkat in 1-1.
Joona Toivio kramas om efter att ha brassesparkat in 1-1. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Kasper Hämäläinen firar sitt avgörande 2-1-mål med sina lagkamrater.
Kasper Hämäläinen firar sitt avgörande 2-1-mål med sina lagkamrater. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Djurgårdens segertåg fortsätter

På torsdagen tog det pånyttfödda Stockholmslaget sin tredje raka seger, borta mot serietrean.

Matchfakta

Målskyttar
Örebro: Paulinho.
Djurgården: Joona Toivio, Kasper Hämäläinen.

Domare: Jonas Eriksson.

Publik: 8 912.

ÖREBRO. Efter 7-0 på två matcher visade Djurgården klass när laget bortaslog svårspelade Örebro SK som bara förlorat en hemmamatch tidigare i år.

Segern kom genom en vändning efter att ha släppt in matchens första mål på straff i den första halvleken.

Mitt i en Djurgårdspress slog Örebros alban Valdet Rama till med ett kanonskott som tog i båda stolparna och ut. På returen följde kalabalik och till slut fick Dif:s högerback Kebba Ceesay bollen på handen. Örebros brasse Paulinho slog in straffen.

En finsk cykelspark

Djurgårdsbacken Joona Toivio satte kvitteringen efter en dubbelhörna. Finnen stod för en halv cykelspark i vad som lär vara karriärens hittills snyggaste (och mest oväntade) mål.

Örebros mittback Michael Almebäck gjorde sin sista matchen för klubben och hans karriär går nu vidare i belgiska Club Brügge.

I inledningen av den andra halvleken frälste finske landslagsmittfältaren Kasper Hämäläinen de tillresta bortasupportrarna när han slog in ett inlägg från Philip Hellqvist.

I och med segern är Djurgården nu uppe ovanför kvalstrecket.

Under matchen skanderade de båda lagens supportrar ramsan "SvFF - Fotbollsmördare" mellan varandra.