Måndag 27 Sep
Stockholm

Gais kan offra Celik för Wanderson

Wanderson vill stanna - frågan är om Gais har råd.
1 av 3
Wanderson vill stanna - frågan är om Gais har råd. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Mervan Celik gjorde mål igen på söndagen och har tidigare ryktats vara på väg bort.
2 av 3
Mervan Celik gjorde mål igen på söndagen och har tidigare ryktats vara på väg bort. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Sportchefen Mats Persson vill inte sälja en spelare bara för att kunna köpa en annan men säger att chansen i så fall är större att behålla Wanderson.
3 av 3
Sportchefen Mats Persson vill inte sälja en spelare bara för att kunna köpa en annan men säger att chansen i så fall är större att behålla Wanderson. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

En övergång för nya anfallsstjärnan kan komma lägligt för Göteborgsklubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lagets viktigaste spelare

Även om Mats Persson ogärna vill ta orden i sin mun råder det inga tvivel om att Wanderson do Carmo är Gais enskilt viktigaste spelare.

Utan hans tre mål och åtta målgivande passningar den här säsongen hade laget endast gjort åtta mål. Han har tillsammans med landsmannen Alvaro Santos styrt Gais anfallsspel.

Det i kombinationen med ett stabilt försvarsspel gör att Göteborgslaget ligger på fjärde plats i den allsvenska tabellen.

GÖTEBORG. Gaisbrassen Wanderson do Carmo har kanske varit allsvenskans bästa spelare under våren. Den 2 augusti går hans låneavtal med Göteborgsklubben ut. Klubben jobbar nu desperat på att hitta en lösning så att han kan stanna åtminstone säsongen ut.

– Han vill stanna och vi är villiga att göra allt för att behålla honom, säger Gais sportchef Mats Persson till Nyheter24 och fortsätter:

– Säljer vi någon spelare och får pengar för det kanske vi har större chans att behålla Wanderson.

Persson påpekar dock att de inte säljer några spelare för att finansiera andra spelarköp utan för att de får bra betalt och spelaren själv vill flytta. Det har tidigare rapporterats om utländskt intresse för lagets nya stjärnskott Mervan Celik.

"Inte främst Wanderson som kostar"

Frågan är om Gais har de ekonomiska muskler som krävs för att få sin brassestjärna att stanna i klubben säsongen ut.

– Det är pengar det handlar om, men också om inställningen hos hans saudiska klubb. Det är inte främst Wanderson som kostar utan uppgörelsen med hans klubb, säger Mats Persson.

När kan man vänta sig ett besked om huruvida Wanderson stannar i Gais eller ej?

– Det kan vara inom en vecka eller i mitten på juli.

Kommentera
Kopiera länk
Dela