Ögonblicket som satte fart på Vasquez karriär.
1 av 3
Ögonblicket som satte fart på Vasquez karriär. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
En annan svensk, Dusan Djuric, spelar fortfarande i FC Zürich.
2 av 3
En annan svensk, Dusan Djuric, spelar fortfarande i FC Zürich. - Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP
Vasquez får nu leverera inlägg till allsvenska skyttekungen Mathias Ranégie.
3 av 3
Vasquez får nu leverera inlägg till allsvenska skyttekungen Mathias Ranégie. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Vasquez: "Jag ångrar ingenting"

Andres Vasquez lämnade IFK Göteborg för proffslivet men misslyckades totalt. Nu återvänder han till staden - och BK Häcken.


Häckens hemvändare

Sportchefen Sonny Karlsson har de senaste säsongerna lyckats få hem gamla allsvenska spelare till Häcken.

Skyttekungen Mathias Ranégie är ett exempel. Han lämnade IFK Göteborg för holländska Go Ahead Eagles 2008 och värvades till Häcken inför säsongen 2009.

Ett annat exempel hämtas från denna säsong då Karlsson plockade tillbaka liberianen Dioh Williams (i Häcken 2003-2007) från danska Århus.

HISINGEN. Den tekniske yttermittfältaren Andres Vasquez lämnade IFK Göteborg 2007 kort efter att han gjort ett drömmål och blivit ett youtubefenomen.

Men han kom aldrig längre än till FC Zürich i Schweiz där det blev sparsamt med speltid. Det dröjde inte länge innan den svenska fotbollspubliken glömt honom.

– Jag ångrar inte att jag flyttade, man kan aldrig hålla på att titta tillbaka och ångra sig. Det är bara att blicka framåt nu, säger Vasquez till Nyheter24.

Nu återvänder han till Göteborg men inte till IFK utan till BK Häcken.

– Jag ville hem till Göteborg och jag känner Sonny (Karlsson, sportchef, reds. anm.) lite sedan tidigare, säger Vasquez.

"Klart man vill ut igen"

Det lär dock dröja ett tag innan han debuterar för Hisingslaget. Han har tränat själv en period och behöver komma i form.

– Men sedan tror jag att jag kan ta en plats, säger han.

Trots att proffslivet inte direkt visade upp sin bästa sida för Vasquez i Schweiz har 24-åringen kvar ambitionen att ta sig ut i Europa.

– Det är klart man alltid har den ambitionen, men jag tar det steg för steg nu, säger han.

Vasquez gjorde sig känd för en riktigt bred publik när han i en match mot Örebro 2007 gjorde ett riktigt konstmål. Han sköt ett så kallat rabona-skott, med fötterna korsade. Klippet spreds över världen i rekordfart.

Se Vasquez youtube-hit här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.