Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vasquez: "Jag ångrar ingenting"

Ögonblicket som satte fart på Vasquez karriär.
1 av 3

Ögonblicket som satte fart på Vasquez karriär.

Conny Sillén / SCANPIX

En annan svensk, Dusan Djuric, spelar fortfarande i FC Zürich.
2 av 3

En annan svensk, Dusan Djuric, spelar fortfarande i FC Zürich.

LIONEL CIRONNEAU / AP

Vasquez får nu leverera inlägg till allsvenska skyttekungen Mathias Ranégie.
3 av 3

Vasquez får nu leverera inlägg till allsvenska skyttekungen Mathias Ranégie.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Sport | 01/07/2011 11:52

Andres Vasquez lämnade IFK Göteborg för proffslivet men misslyckades totalt. Nu återvänder han till staden - och BK Häcken.

HISINGEN. Den tekniske yttermittfältaren Andres Vasquez lämnade IFK Göteborg 2007 kort efter att han gjort ett drömmål och blivit ett youtubefenomen.

Men han kom aldrig längre än till FC Zürich i Schweiz där det blev sparsamt med speltid. Det dröjde inte länge innan den svenska fotbollspubliken glömt honom.

– Jag ångrar inte att jag flyttade, man kan aldrig hålla på att titta tillbaka och ångra sig. Det är bara att blicka framåt nu, säger Vasquez till Nyheter24.

Nu återvänder han till Göteborg men inte till IFK utan till BK Häcken.

– Jag ville hem till Göteborg och jag känner Sonny (Karlsson, sportchef, reds. anm.) lite sedan tidigare, säger Vasquez.

"Klart man vill ut igen"

Det lär dock dröja ett tag innan han debuterar för Hisingslaget. Han har tränat själv en period och behöver komma i form.

– Men sedan tror jag att jag kan ta en plats, säger han.

Trots att proffslivet inte direkt visade upp sin bästa sida för Vasquez i Schweiz har 24-åringen kvar ambitionen att ta sig ut i Europa.

– Det är klart man alltid har den ambitionen, men jag tar det steg för steg nu, säger han.

Vasquez gjorde sig känd för en riktigt bred publik när han i en match mot Örebro 2007 gjorde ett riktigt konstmål. Han sköt ett så kallat rabona-skott, med fötterna korsade. Klippet spreds över världen i rekordfart.

Se Vasquez youtube-hit här: