Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dahlbergs dubbel fixade segern

Mikael Dahlberg fixade segern med sina två mål.
1 av 2

Mikael Dahlberg fixade segern med sina två mål.

ADAM IHSE/SCANPIX

Anfallaren har gjort fem mål den här säsongen.
2 av 2

Anfallaren har gjort fem mål den här säsongen.

ADAM IHSE/SCANPIX

Sport | 02/07/2011 20:04

Mikael Dahlberg sänkte Gais på Gamla Ullevi.

GÖTEBORG. Den outhärdliga måltorkan är ett minne blott för Mikael Dahlberg. På lördagskvällen slog han till två gånger om när Gefle chockade publiken på Gamla Ullevi och segrade med 3-2 - och gick upp till en tredjeplats.

Den förre Dif-anfallaren var stekhet. Redan efter 15 minuters spel hade han redan gjort både 1-0 och 2-0 till Gefle, som var nära ett mål i nästan varenda anfall.

Målen var Dahlbergs fjärde och femte. Två extremt sköna baljor, med tanke på den 70 matcher långa måltorkan anfallaren bröt den 21 maj borta mot AIK.

– Vi fick en fantastiskt start och spelade bra. Men sen blev det en lång match, säger bortatränaren Pelle Olsson till Canal Plus direkt efter matchen.

Och en lång match blev det verkligen. När Jakob Orlov drygade ut ledningen i den 20:e minuten såg matchen ut att vara över. Men hemmaspelarna gav inte upp och fortsatte kriga för att få till ett kvitteringsmål.

De lyckades nästan. Romarinho slog in reduceringen tidigt i den andra halvleken, och när Wanderson do Carmo gjorde sitt fjärde mål för säsongen blev det nervöst.

Men då tog det även stopp för hemmalaget, som föll tungt.