Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgården jagar succéspelare från Superettan

Christophe Lallet närmar sig Djurgården.
1 av 3

Christophe Lallet närmar sig Djurgården.

Carl Sandin/BILDBYRÅN

Den offensive mittfältaren jagas av flera klubbar.
2 av 3

Den offensive mittfältaren jagas av flera klubbar.

Mats Andersson/SCANPIX

Magnus Pehrsson har koll på Degerfors-spelaren.
3 av 3

Magnus Pehrsson har koll på Degerfors-spelaren.

Carl Sandin/BILDBYRÅN

Sport | 06/07/2011 12:53

Djurgården vill ha Degerfors Christophe Lallet.

STOCKHOLM. Christophe Lallet kan bli Djurgården nästa nyförvärv. Enligt uppgifter till Nyheter24 är den 25-årige yttermittfältaren från Degerfors nära den blårandiga klubben, som än så länge har varit ovanligt tyst på spelarmarknaden.

– Jag vet vem det är, säger Diftränaren Magnus Pehrsson, som inte vill kommentera - men inte heller förnekar - om den offensive spelaren är nära, till Nyheter24.

Lallet, som har 1,5 år kvar på sitt kontrakt, har verkligen imponerat den här säsongen och har mäktat med fem mål på tretton matcher. Ett succéår som alltså ser ut att resultera i att han lämnar Superettanklubben till hösten.

– Jag vet att det har gått bra för honom och att han har gjort några mål den här säsongen. Jag har sett honom spela tidigare, fortsätter Pehrsson.

Även spelarens agent Johan Budak är väldigt förtegen, men bekräftar ändå att det har varit en rad allsvenska klubbar som har hört av sig.

– Det finns absolut ett intresse för Christophe. Det har varit många som har hört av sig både från Sverige och utlandet - och jag har pratat med några allsvenska klubbar. Men de har inte kommit med något kontraktsförslag, säger Budak till Nyheter24.

Knackig ekonomi

Hur mycket Djurgården är villiga att lägga ut för spelaren är oklart. Men något som är klart och tydligt, är att klubbens ekonomi knappast är den bästa.

– Vi har alltid sagt att om någon ska in, och att vi samtidigt ska få ihop ekonomin, så måste någon försvinna, säger Pehrsson.

– Men det händer saker i varje fönster. Någon klubb kanske är intresserade av en av våra spelare och någon spelare som känner att han inte har fått tillräckligt med speltid kanske vill lämna. Det står aldrig still, fortsätter han.

Nyheter24 har förgäves sökt Christophe Lallet.