Sviten bruten - Gefle förlorade

Nära poäng med en man mindre. Då kollapsade Gefle.

GÄVLE. Den åtta matcher långa sviten utan förlust är över för Gefle. På lördagen tog det stopp när Gais gästade Stömvallen och snodde alla tre poäng från allsvenskans överraskningslag.

Men Mikael Dahlberg såg ändå ut att bli Gefles store matchhjälte när han i den 56:e minuten nickade in 1-1-kvitteringen från nära håll - bara minuterna efter att Olof Mård visats ut för en eftersläng.

Tio minuter återstod. Då tappade hemmalaget allt. Mervan Celik gav tillbaka ledningen till gästerna från elvameterspunkten och när den inhoppande Razak Omotoyossi spikade in 3-1 var matchen död.

Och det hade kunnat slutat värre för Gefle. Men slutreslutatet stannade på 3-1 tack vare stolpen, som stoppade Wanderson från att hamna i målprotokollet i slutskedet av matchen.