Gräset fick klippas om efter en begärd kontroll från Elfsborg. Matchen sköts upp 20 minuter.
1 av 3
Gräset fick klippas om efter en begärd kontroll från Elfsborg. Matchen sköts upp 20 minuter. - Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
Kräftgången fortsätter för Emil Salomonsson och hans Halmstad.
2 av 3
Kräftgången fortsätter för Emil Salomonsson och hans Halmstad. - Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
Elfsborg vann matchen med 2-1 efter att David Elm avgjort i den 96:e minuten.
3 av 3
Elfsborg vann matchen med 2-1 efter att David Elm avgjort i den 96:e minuten. - Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån

Grässkandalen: "Några strån var för långa"

Efter Elfsborgs anmärkning på för långt gräs sköts matchen mot Halmstad upp i 20 minuter. Här är HBK:s version och svar på Magnus Haglunds kritik.


Halmstads kris

Halmstads nya tränare Jens Gustafsson har det inte lätt. Först blev det förlust på Råsunda mot "The Banguras" och deras AIK. När ett HBK med en snittålder på drygt 21 år sedan gjorde säsongens bästa match hittills blev det ändå förlust, trots 1-0-ledning. Snacka om att det måste slå hårt mot självförtroendet när man förlorar matchen i den 96:e minuten och redan ligger klart sist i allsvenskan.

HALMSTAD. Matchen mellan den allsvenska jumbon Halmstad och topplaget Elfsborg sköts i går upp 20 minuter sedan Elfsborgs tränare Magnus Haglund tyckt att gräset såg långt ut och begärde en kontroll.

– Under mina 211 matcher i allsvenskan så har jag aldrig sett något liknande, sa han till Aftonbladet efter matchen.

Elfsborgs lagkapten Anders Svensson antydde till och med att HBK vägrat klippa gräset för att gynna hemmalaget. Från Halmstadhåll är man förtegna över den svidande kritiken, men har en annorlunda version om vad som hände.

– I ytterområdena var det ett par grässtrån som var lite för långa. Hans uttalanden får stå för honom. Jag tycker att planen såg väldigt bra ut, säger klubbens kommunikatör Mattias Skoog till Nyheter24.

Lär inte bli anmälda till Disciplinnämnden

Det var när spelare och tränare från Elfsborg anlände till Örjans Vall som de upptäckte att gräset var för långt på vissa ställen. En kontroll gjordes som visade att gräset på sina håll var 40 millimeter högt trots att maxstandard är 35 millimeter.

Efter att Djurgården tidigare under säsongen anmäldes till Disciplinnämnden för att gräset var klippt i cirklar i stället för ränder tydliggjordes det att liknande händelser inte ska anmälas. Och även om Halmstad ännu inte fått rapporten från matchdelegaten verkar det inte vara någon fara på taket.

– Som jag förstod det i går så var han nöjd med hur det hela sköttes, speciellt eftersom det var en ovanlig händelse, säger Mattias Skoog.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!