Talangen som vill skjuta sig tillbaka till AIK

AIK-ägde Pontus Engblom känner att han utvecklas tillräckligt för att nästa säsong kämpa om en startplats i Gnaget.


Konstant feedback från Gnaget

Pontus berättar att kontakten med AIK-ledningen är god. Han har ständig kontakt med både Jens Andersson och Björn Wesström, vilka självklart gläds med Engbloms ökade målproduktion i GIF-tröjan.

- De hör av sig efter matcherna och kollar läget. I nuläget ligger dock allt mitt fokus på att göra bra ifrån mig med Giffarna. Något annat kan jag inte påverka.

SUNDSVALL. Väl hemma i Sundsvall har 19-årige Pontus Engblom hittat tillbaka till målformen. Hittills under säsongen har han spottat in sju baljor, varav två i den senaste matchen borta mot Degerfors.

- Jag känner att jag är en bättre fotbollsspelare nu än när jag lämnade AIK. Med förtroendet och speltiden kommer också målen, säger han till Nyheter24.

Förra säsongen lämnade han Allsvenskan mållös. Inför den här säsongen valde anfallaren, i samråd med AIK-ledningen, att ta steget hem till Sundsvall och Giffarna i Superettan. Men i samband med utlåningen förlängdes kontraktet med AIK, vilket tyder på att både Pontus och sportchefen Jens Andersson ser en framtid för ynglingen i Gnaget.

- Jag trivs socialt i Stockholm och jag känner att AIK tror på mig. Har man en gång spelat på Råsunda vill man gärna spela där igen.

De ständiga transferryktena som omger "The Banguras" öppnar möjligheten för en tidigare återkomst till Gnaget. De svartgula har en option på att plocka tillbaka anfallaren, men än så länge har Pontus inte fått några signaler om att det skulle vara aktuellt.

- Det ska bestämmas i dag (läs: måndag, red. anm), men jag har inte hört något. Det mesta tyder nu på att jag är kvar i Sundsvall säsongen ut, avslutar Engblom för Nyheter24.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!