Trots miljontillskottet kan Mikael Dahlberg vara lugn - pengarna kommer inte att spenderas på värvningar.
1 av 3
Trots miljontillskottet kan Mikael Dahlberg vara lugn - pengarna kommer inte att spenderas på värvningar. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX
"Pelle" Olsson har all anledning att jubla över Gerndts övergång till Utrecht.
2 av 3
"Pelle" Olsson har all anledning att jubla över Gerndts övergång till Utrecht. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Alexander Gerndt lämnar allsvenskan och blir Helsingborgs dyraste spelarförsäljning hittills.
3 av 3
Alexander Gerndt lämnar allsvenskan och blir Helsingborgs dyraste spelarförsäljning hittills. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Gerndt räddar Gefles ekonomi

Gefle får miljoner för Alexander Gerndts övergång - pengar som kan ge svarta siffror i bokföringen.


Spelade i Gefle i två år

Alexander Gerndt kom från AIK till Gefle 2008 efter att ha varit utlånad till Sirius.

Han gjorde 47 matcher och elva mål i klubben innan Helsingborg öppnade plånboken och plockade över honom i mitten av förra säsongen efter att han haft en riktig succévår.

I debuten för HIF gjorde Gerndt hattrick mot Djurgården.

GÄVLE. Det var nog många som jublade kring Strömvallen i Gävle när det på måndagskvällen stod klart att Helsingborg sålt Alexander Gerndt till FC Utrecht för cirka 30 miljoner kronor inledningsvis.

Gefle gör ett miljonklipp på affären i och med den vidareförsäljningsklausul som ingick i avtalet med Helsingborg när han gick dit i fjol.

– De här pengarna ökar chansen för att resultatet ska gå ihop, säger Gefles sportchef och tränare Per Olsson till Nyheter24.

Upp emot 4,5 miljoner kronor

Olsson har dock ännu inte fått några uppgifter från Helsingborg om exakt hur stor summan är. Enligt Gefle Dagblad handlar det om 15 procent, vilket i så fall är 4,5 miljoner.

Succélaget Gefle, som överraskat alla den här säsongen, har tidigare haft för vana att sälja spelare för att gå runt ekonomiskt.

– Nu får vi ett lite större handingsutrymme, säger Per Olsson.

Kommer ni värva något i sommar alltså?

– Nej, det kommer vi inte. Vår målsättning är att hålla laget intakt och det får vi större möjlighet till nu.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.