Mittfältaren har varit en av de bättre i laget.
1 av 3
Mittfältaren har varit en av de bättre i laget. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Kasper Hämäläinen kommer lämna Djurgården.
2 av 3
Kasper Hämäläinen kommer lämna Djurgården. - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
Finländaren vill ut till stora Europa.
3 av 3
Finländaren vill ut till stora Europa. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Hämäläinien lämnar Dif - men när?

Stjärnan vill följa sin dröm. Dags att lämna Djurgården.


Djurgårdens "upp-och-ned"-säsong

Djurgårdens säsongsinledning var en katastrof. Det dröjde ända in till den sjunde omgången innan blåränderna tog en trepoängare. Och då var det mot det krislaget Halmstad.

Men efter en tung inledning med flera jobbiga förluster i rad har Dif tagit sig i kragen och gått från en bottenplacering till en tiondeplats.

- Det har varit upp och ned. I början hade hela laget väldigt svårt att prestera och det gick väldigt tungt. Men sen, med väldigt små marginaler, så lyckades vi ta några segrar och helt plötsligt gick självförtroendet även upp. Och då blir det mycket enklare att spela, förklarar Kasper Hämäläinen.

STOCKHOLM. Kasper Hämäläinen lämnar Djurgården. Men när det kommer ske vet inte den finländske landslagsstjärnan.

- Man vill se hur lång man kan komma. Att ta steget ut till Europa har alltid varit min dröm. Det är spännande tider som stundar nu, säger mittfältaren till Nyheter24.

25-åringen kom till Stockholmsklubben vintern 2009. Han tog genast en plats i startelvan och blev en nyckelspelare - i ett lag som har underpresterat kraftigt.

Men snart har han alltså gjort sitt hos blåränderna.

- Jag har två säsonger kvar på mitt kontrakt med Djurgården. Visst vill man utomlands och jag skulle bli väldigt smickrad ifall någon visade intresse, säger han och menar samtidigt att han inte har hört någonting konkret:

- Nej, inte något speciellt i alla fall. Just nu är det bara Dif som gäller.

Svängig säsong

Tiden i Djurgården har varit tuff för Hämäläinen. Han kom till ett lag som skulle kämpa om guldet, men har i stället fått kriga i bottenskiftet av tabellen.

Den här säsongen började lika illa som tidigare år. Men tillsammans med resten av laget har Hämäläinen ändå lyckats rycka sig upp och börja vinna matcher.

Frågan är bara om Djurgården har råd att tappa en så pass viktig lirare som finländaren när transferfönstret öppnar i augusti.

- Det vet jag inte. Jag har inte riktigt funderat på det. Samtidigt har vi ju bra spelare på den positionen, så det ska inte vara några problem, säger mittfältaren till Nyheter24.

Vill du lämna i sommar?

- Allt är möjligt. Jag vill ju följa mina drömmar. Men det är många småsaker som måste fungera, Djurgården måste även få som de vill, säger han.

/
Dif
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!