Fredag 30 Jul
Stockholm

Elfsborg vann toppmötet på Råsunda

Lasse Nilsson blev hjälte med matchens enda mål.
1 av 3
Lasse Nilsson blev hjälte med matchens enda mål. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Här i duell med AIK:s Per Karlsson
2 av 3
Här i duell med AIK:s Per Karlsson. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
En ny mållös match från "The Banguras" framför ögonen på scouter.
3 av 3
En ny mållös match från "The Banguras" framför ögonen på scouter. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Elfsborg tar upp jakten på serieledande Helsingborg efter bortavinst mot AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Och så här ser toppstriden ut nu:

1. Helsingborg 42p

2. Elfsborg 41p

3. AIK 35p

STOCKHOLM. Tvåan mot trean, storlaget AIK mot storlaget Elfsborg - två maktfaktorer inom Svensk fotboll under de senaste åren. Det som stod på spel: på kort sikt, tre poäng - i förlängningen, ett eventuellt SM-guld.

Rivstart gav Elfsborg ledningen

Helsingborg gjorde jobbet tidigare i dag genom att besegra IFK Göteborg. Nu var det upp till AIK eller Elfsborg att haka på i toppstriden. Och det var Elfsborg som rivstartade och tog ledningen redan efter fyra minuter. Ex-AIK:aren Stefan Ishizaki gav sig in i en närkamp, bollen studsade på benskyddet och rullade fram till Lasse Nilsson som med ett distinkt - men för all del inte otagbart skott - gav bortalaget ledningen och därmed andningsrum.

Det skulle behövas, för AIK totaldominerade den första halvleken och ägde bollen under större delen av matchinledningen. Det var bara en ingrediens som saknades hos Solnalaget: nämligen spetsigheten framför mål. En ensam Teteh Bangura såg visserligen pigg ut, och bjöd på den ena konstsparken efter den andra framför ögonen på scouter från bland annat Manchester United. Men han såg ut att sakna sin namne Mohamed som började matchen på bänken, halvskadad.

"Skapar inte tillräckligt"

Mohamed Bangura skulle dock bytas in i den andra halvleken i jakten på ett kvitteringsmål. Men Elfsborg stod emot, tack vare en stark kämpainsats samt ett ineffektivt AIK.

– Vi skapar inte tillräckligt många målchanser för att vinna idag, sa AIK:s tränare Andreas Alm till Canal Plus efter matchen.

Därmed håller Elfsborg avståndet till Helsingborg intakt, i en guldstrid som mer och mer utkristalliseras till en uppgörelse dem två emellan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela