Anders Svenssons familj har blivit hotade efter helgens match mot AIK.
1 av 3
Anders Svenssons familj har blivit hotade efter helgens match mot AIK. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Svensson och Mohamed Bangura.
2 av 3
Svensson och Mohamed Bangura. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
3 av 3

Svenssons familj hotad: "Berätta annars kan det gå illa"

Den svenske vice landslagskaptenen Anders Svensson har hotats till livet.– När de drar in min fru och vårt barn – då har de gått långt över gränsen.


BORÅS. Anders Svensson blev vittne till dispyten mellan James Keene och Teteh Bangura som blommade upp efter söndagens match mellan AIK och Elfsborg. Men, hävdar han bestämt, hörde han aldrig vad som sades mellan de två anfallarna.

Enligt uppgifter ska rasistiska ordaval kommit från Elfsborgsspelare. Och ett par människor verkar tro att Svensson hörde allt som sades, något som alltså inte stämmer:

– Det är det som är problemet. Den här människan, eller människorna, som ringde verkar tro att jag hörde konversationen, men jag vet lika lite som alla andra. Ord står mot ord, och någon ljuger uppenbarligen, säger han till Borås Tidning.

Och det är på grund av detta han nu, via sms och telefonsamtal till en lagkamrat, mottagit hot mot sig själv, men även sin familj.

– Jag blev chockad när jag hörde det. Det är en sak när hoten är riktade mot mig, det har jag varit med om vid flera tillfällen, men när de drar in min fru och vårt barn – då har de gått långt över gränsen.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!