Måndag 2 Aug
Stockholm

Häckens chock - värvar från Bayern München

Häckens nyförvärv har representerat flera ungdomslandslag. Här lagkapten i P17.
1 av 3
Häckens nyförvärv har representerat flera ungdomslandslag. Här lagkapten i P17. Foto: Bildbyrån
Oscar Lewicki återvänder till Sverige efter tre år i Tyskland.
2 av 3
Oscar Lewicki återvänder till Sverige efter tre år i Tyskland. Foto: Bildbyrån
Lewicki bestämde sig för att lämna Bayern när de värvade fler och fler spelare. En av värvningarna är Jerome Boateng från Manchester City.
3 av 3
Lewicki bestämde sig för att lämna Bayern när de värvade fler och fler spelare. En av värvningarna är Jerome Boateng från Manchester City. Foto: Martin Meissner / AP

BK Häcken är på god väg att gå om Gais och bli bäst i stan i Göteborg. Nu har klubben värvat Oscar Lewicki - från Bayern München.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ordinarie i reservlaget

Den gångna säsongen gjorde spelade Oscar Lewicki 33 av Bayern Münchens reservlags 38 matcher i den tyska tredjeligan. Laget slutade dock sist av alla. Näst sist kom Werder Bremens reservlag.

Lewicki har meriter från P16-, P17-, U19-, och U21-landslaget.

GÖTEBORG. Häcken går fram som en ångvält i allsvenskan med succéanfallaren Mathias Ranégie på topp. Nu har klubben gjort klart med ett prestigefullt nyförvärv från tyska Bundesliga - 19-årige Oscar Lewicki. Lewicki har de tre senaste åren representerat det tyska storlaget Bayern München.

– Bayern ville förlänga men de värvade in fler och fler spelare och då kändes det avlägset att få speltid i a-laget, säger Lewicki själv om övergången på Häckens hemsida.

"Vi kollar framför allt till nästa år"

Den svenske U21-landslagsmannen Lewicki lämnade Malmö FF 2008 för den tyska storklubben men fick aldrig chansen i deras a-lag. I stället har han spelat i reservlaget som framför allt mittback och innermittfältare.

– Vi kollar framför allt till nästa år på lite mittfältspositioner, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson och fortsätter.

– Det har gått väldigt fort, vi var alla överens om att det här var ett jättebra nyförvärv för oss.

"Inte Bajen utan Bayern"

Att en spelare med Lewickis meriter väljer BK Häcken när han vänder hem till Sverige igen är ett tydligt tecken på att Göteborgsklubben från Hisingen har blivit något att räkna med i allsvenskan. Sportchefen verkar också otroligt nöjd med värvningen.

– Det är inte Bajen i Stockholm vi pratar om utan Bayern München han har varit hos i tre år, säger Sonny Karlsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela