En ung Andersson i duell med Inters Vladimir Jugovic under kvalmatch år 2000.
1 av 3
En ung Andersson i duell med Inters Vladimir Jugovic under kvalmatch år 2000. - Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Andreas Hillergren / Scanpix
Christoffer Andersson har svårt att hålla tummarna för värsta rivalen.
3 av 3
Christoffer Andersson har svårt att hålla tummarna för värsta rivalen. - Foto: Bildbyrån

Ärkerivalen: "Man håller inte tummarna direkt"

Malmö FF får ytterligare tips inför kvällens Champions League-match. Men Helsingborgs Christoffer Andersson har svårt att hålla tummarna för MFF i kväll.


Kryssade borta mot Bayern

Det gick något bättre för Helsingborg i Champions League-gruppspelet jämfört med AIK året innan, men laget slutade ändå sist i sin grupp.

Trots att HIF inledde med tre storförluster (1-3, 1-4, 1-6) knåpade de till slut ihop fem poäng efter att bland annat 0-0 borta mot Bayern München. Helsingborg var ensamma om att ta poäng (och hålla nollan) på Olympiastadion i München den Champions League-säsongen.

MALMÖ. När Malmö FF ställs mot Glasgow Rangers på onsdagskvällen betyder det blandade känslor för rivalerna i allsvenska serieledarna Helsingborg.

– Det är viktigt för svensk fotboll att det går bra för dem, men MFF är inte direkt ett lag man håller tummarna för, säger HIF-backen Christoffer Andersson till Nyheter24.

"En härlig tid"

Han var med när Helsingborg slog ut självaste Inter i Champions League-kvalet år 2000. Samma lag tog sedan hela fem poäng i gruppspelet. Som 22-åring fick han vara med i hetluften mot Bayern München, Paris Saint-Germain och Rosenborg.

– Det var en härlig tid på alla sätt och vis. Det var grymt att få uppleva något sådant så tidigt i karriären, säger Andersson.

Vad är ditt bästa minne från det äventyret?

– Bortamatcherna i München och Paris var självklart stora, men det är nog framför allt kvalmatcherna mot Inter som smäller högt för min del.

Christoffer Anderssons tips till rivalerna är att satsa på det han menar är typiskt för svenska fotbollslag.

– Man måste vara välorganiserade och vi är duktiga på att försvara oss i Sverige, sen kan de säkert kontra in något mål, säger han.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.